Приведени директори рудника "Ресавица"

Директори предузећа за јамску експлоатацију угља “Ресавица” из Деспотовца Владан Милошевић (38) у понедељак је приведен у полицију! Како “Новости” незванично сазнају, заједно с Милошевићем у Београду је приведен и комерцијални директор овог предузећа Војкан Јанковић. Полиција до закључења овог броја није потврдила, али ни демантовала наша сазнања.

Србија 27.01.2015 | 11:00
Приведени директори рудника "Ресавица"

Милошевић је у компанији “Ресавица” радио и пре него што је први пут изабран за в. д. директора, као дипломирани економиста у сектору плана и анализе. Упоредо са напредовањем у “Ресавици”, неговао је и политичку каријеру. Према подацима Агенције за борбу против корупције, од 1. јуна 2012. био је одборник СНС у СО Деспотовац, да би за председника СО био изабран 10. јануара 2013. Први пут за в. д. директора компаније “Ресавица” именован је 10. октобра 2012. Мандат вршиоца дужности директора му је продужен четири пута заредом, што се сукобљава са Законом о јавним предузећима, у којем стоји да вршилац дужности може бити именован највише два пута узастопно, на периоде од по шест месеци.

Коначно, за генералног директора “Ресавице” именован је 4. новембра прошле године, по конкурсу који је расписан 3. јула 2013, а оставку на место председника СО Деспотовац поднео је 1. децембра прошле године.

У компанији “Ресавица”, комплексу од девет рудника, који бележи велике губитке у пословању, за време Милошевићевог директоровања нагомилали су се многобројни проблеми. Чак 1.800 рудара тужило је фирму због неплаћеног сменског рада и отпремнина. И поред извршних пресуда, које су полако почеле да стижу, већина камарата ни до данас није успела да наплати дугове.

ЈАВНЕ ФУНКЦИЈЕ

КАКО је “Новостима” недавно речено у Агенцији за борбу против корупције, Милошевић није тражио сагласност од овог независног тела за обављање више од једне јавне функције. То је, по Закону о Агенцији, био дужан да учини.

Погледајте снимак на коме директор "Ресавице" прима мито.

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

бонус

27.01.2015 10:45

На који рок - по закону - може бити именован вршиоц дужности директора у јавном предузећу, у Републици Српској? И колико пута му може бити продужен уговор о раду на тој позицији?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Бреее

27.01.2015 10:51

Јесте да је ово само мали игроказ за сиротињу рају да владајуца елита приказе како хапсе и своје али морам да се запитам колико ли тек дрпају они на висим полозајима а за које се јос није цуло и никад ни цути бре неце?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

27.01.2015 20:20

Овај снимак показује да се митологија не ради у јавном објекту.Актери тотални аматери.

ОДГОВОРИТЕ