Privedeni direktori rudnika "Resavica"

Direktori preduzeća za jamsku eksploataciju uglja “Resavica” iz Despotovca Vladan Milošević (38) u ponedeljak je priveden u policiju! Kako “Novosti” nezvanično saznaju, zajedno s Miloševićem u Beogradu je priveden i komercijalni direktor ovog preduzeća Vojkan Janković. Policija do zaključenja ovog broja nije potvrdila, ali ni demantovala naša saznanja.

Srbija 27.01.2015 | 11:00
Privedeni direktori rudnika "Resavica"

Milošević je u kompaniji “Resavica” radio i pre nego što je prvi put izabran za v. d. direktora, kao diplomirani ekonomista u sektoru plana i analize. Uporedo sa napredovanjem u “Resavici”, negovao je i političku karijeru. Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, od 1. juna 2012. bio je odbornik SNS u SO Despotovac, da bi za predsednika SO bio izabran 10. januara 2013. Prvi put za v. d. direktora kompanije “Resavica” imenovan je 10. oktobra 2012. Mandat vršioca dužnosti direktora mu je produžen četiri puta zaredom, što se sukobljava sa Zakonom o javnim preduzećima, u kojem stoji da vršilac dužnosti može biti imenovan najviše dva puta uzastopno, na periode od po šest meseci.

Konačno, za generalnog direktora “Resavice” imenovan je 4. novembra prošle godine, po konkursu koji je raspisan 3. jula 2013, a ostavku na mesto predsednika SO Despotovac podneo je 1. decembra prošle godine.

U kompaniji “Resavica”, kompleksu od devet rudnika, koji beleži velike gubitke u poslovanju, za vreme Miloševićevog direktorovanja nagomilali su se mnogobrojni problemi. Čak 1.800 rudara tužilo je firmu zbog neplaćenog smenskog rada i otpremnina. I pored izvršnih presuda, koje su polako počele da stižu, većina kamarata ni do danas nije uspela da naplati dugove.

JAVNE FUNKCIJE

KAKO je “Novostima” nedavno rečeno u Agenciji za borbu protiv korupcije, Milošević nije tražio saglasnost od ovog nezavisnog tela za obavljanje više od jedne javne funkcije. To je, po Zakonu o Agenciji, bio dužan da učini.

Pogledajte snimak na kome direktor "Resavice" prima mito.

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

bonus

27.01.2015 10:45

Na koji rok - po zakonu - može biti imenovan vršioc dužnosti direktora u javnom preduzeću, u Republici Srpskoj? I koliko puta mu može biti produžen ugovor o radu na toj poziciji?

ODGOVORITE
Name

Tamo Daleko Breee

27.01.2015 10:51

Jeste da je ovo samo mali igrokaz za sirotinju raju da vladajuca elita prikaze kako hapse i svoje ali moram da se zapitam koliko li tek drpaju oni na visim polozajima a za koje se jos nije culo i nikad ni cuti bre nece?

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

27.01.2015 20:20

Ovaj snimak pokazuje da se mitologija ne radi u javnom objektu.Akteri totalni amateri.

ODGOVORITE