Блатер: УЕФА ме се боји!

"Пустите ме да натавим, поштујте то", каже дугогодишњи председник ФИФА, против којег постоји жесток отпор у УЕФА.

Фудбал 26.01.2015 | 17:00
Блатер: УЕФА ме се боји!

Председник Светске фудбалске федерације Сеп Блатер рекао је данас да челници Европске фудбалске уније немају храбрости да му се супротставе на предстојећим председничким изборима и позвао их да подрже његов рад.

Блатер је рекао за ЦНН да већина критика које су му упућене долазе из Европе. Избори за председника ФИФА одржаће се 29. маја у Цириху, а осим Блатера кандидовали су се бивши челник те организације Жером Шампањ и потпредседник принц Али Бин ал Хусеин.

Кандидатуре су најавили и бивши француски фудбалер Давид Жинола, али и фудбалски агент Мино Рајола. Рајола, чији су клијенти између осталих, Златан Ибрахимовић и Марио Балотели, назвао је Блатера диктатором и рекао да је време за промене у ФИФА.

"Сада је изашла опозиција. Нажалост, истина је да долази из УЕФА. Сви који желе да ме се отарасе требало би да дођу, али они за то немају храбрости. Пустите ме да наставим - поштујте то", рекао је Блатер.

"Фудбал је тимски спорт. Хајде сви да радимо као тим. Позивам вође УЕФА, које ме горко нападају, да ми се прикључе. Фудбал је јединство", додао је 78-годишњи Блатер.

Блатер се кандидовао за пети мандат на челу ФИФА, а први пут је изабран 1998. године. ФИФА је на мети критика због корупције приликом избора Русије и Катара за домаћине Мундијала 2018. и 2022. године.

"Нисам завршио своју мисију, пошто је мисија да будем у фудбалу. Ми смо 2011. године почели процес реформи и он још није завршен. Уопште нисам забринут због избора. Не можете свакога усрећити. Волим критике све док су оне поштене", рекао је Блатер.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко Бреее

26.01.2015 16:09

Цео свет хоце да одес, огрезао си у корупцији па и због старости изгубио осецај бре да ти није место ту... кидај матори

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

26.01.2015 16:11

Сви сте ви исти и ФИФА и УЕФА Само да су бам Џепови пуни Пара!!!

ОДГОВОРИТЕ