Blater: UEFA me se boji!

"Pustite me da natavim, poštujte to", kaže dugogodišnji predsednik FIFA, protiv kojeg postoji žestok otpor u UEFA.

Fudbal 26.01.2015 | 17:00
Blater: UEFA me se boji!

Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater rekao je danas da čelnici Evropske fudbalske unije nemaju hrabrosti da mu se suprotstave na predstojećim predsedničkim izborima i pozvao ih da podrže njegov rad.

Blater je rekao za CNN da većina kritika koje su mu upućene dolaze iz Evrope. Izbori za predsednika FIFA održaće se 29. maja u Cirihu, a osim Blatera kandidovali su se bivši čelnik te organizacije Žerom Šampanj i potpredsednik princ Ali Bin al Husein.

Kandidature su najavili i bivši francuski fudbaler David Žinola, ali i fudbalski agent Mino Rajola. Rajola, čiji su klijenti između ostalih, Zlatan Ibrahimović i Mario Baloteli, nazvao je Blatera diktatorom i rekao da je vreme za promene u FIFA.

"Sada je izašla opozicija. Nažalost, istina je da dolazi iz UEFA. Svi koji žele da me se otarase trebalo bi da dođu, ali oni za to nemaju hrabrosti. Pustite me da nastavim - poštujte to", rekao je Blater.

"Fudbal je timski sport. Hajde svi da radimo kao tim. Pozivam vođe UEFA, koje me gorko napadaju, da mi se priključe. Fudbal je jedinstvo", dodao je 78-godišnji Blater.

Blater se kandidovao za peti mandat na čelu FIFA, a prvi put je izabran 1998. godine. FIFA je na meti kritika zbog korupcije prilikom izbora Rusije i Katara za domaćine Mundijala 2018. i 2022. godine.

"Nisam završio svoju misiju, pošto je misija da budem u fudbalu. Mi smo 2011. godine počeli proces reformi i on još nije završen. Uopšte nisam zabrinut zbog izbora. Ne možete svakoga usrećiti. Volim kritike sve dok su one poštene", rekao je Blater.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tamo Daleko Breee

26.01.2015 16:09

Ceo svet hoce da odes, ogrezao si u korupciji pa i zbog starosti izgubio osecaj bre da ti nije mesto tu... kidaj matori

ODGOVORITE
Name

JA

26.01.2015 16:11

Svi ste vi isti i FIFA i UEFA Samo da su bam Džepovi puni Para!!!

ODGOVORITE