WРЦ: Ожије опет освојио Монте Карло!

Возач Фолксвагена Себастијан Ожије другу годину заредом је тријумфовао на Релију Монте Карло, којим је стартовао Светски рели шампионат.

Остали спортови 26.01.2015 | 13:00
WРЦ: Ожије опет освојио Монте Карло!

Ожије је током првог дана водио велику борбу са деветоструким светским шампионом Себастијаном Лебом, али када је возач Ситроена ударио у зид остао је усамљен на врху.

Француз је на крају предводио троструку победу Фолксвагена, пошто су га следиле тимске колеге Јари-Мати Латвала и Андреас Микелсен.

“Победа у Монте Карлу значи много сваком возачу, али мени посебно. То је најважнији рели сезоне. Временски услови представљају велики изазов, али је задовољство невероватно када успете. Овај рели има најбољу атмосферу коју сам икада искусио. Када сам возио специјал близу свог родног места, атмосфера је била магична”, нагласио је Ожије.

Латвала је рели завршио са 58 секунди иза Ожијеа, док је Микелсонов заостатак у односу на Француза износио више од два минута. Леб је на крају морао да се задовољи осмим местом на краткотрајном излету у свет релија.

Микелсен је водио велику борбу са Мадсом Естбергом у Ситроену, а на крају га је победио за пола минута. Иза су следили возачи Хјундаија Тјери Нојвил и Дани Сордо, Елфин Еванс у Форду М-Спорт тима и Леб.

Светски рели шампионат се наставља Релијем Шведске од 12. до 15. фебруара.

Коментари / 0

Оставите коментар