WRC: Ožije opet osvojio Monte Karlo!

Vozač Folksvagena Sebastijan Ožije drugu godinu zaredom je trijumfovao na Reliju Monte Karlo, kojim je startovao Svetski reli šampionat.

Ostali sportovi 26.01.2015 | 13:00
WRC: Ožije opet osvojio Monte Karlo!

Ožije je tokom prvog dana vodio veliku borbu sa devetostrukim svetskim šampionom Sebastijanom Lebom, ali kada je vozač Sitroena udario u zid ostao je usamljen na vrhu.

Francuz je na kraju predvodio trostruku pobedu Folksvagena, pošto su ga sledile timske kolege Jari-Mati Latvala i Andreas Mikelsen.

“Pobeda u Monte Karlu znači mnogo svakom vozaču, ali meni posebno. To je najvažniji reli sezone. Vremenski uslovi predstavljaju veliki izazov, ali je zadovoljstvo neverovatno kada uspete. Ovaj reli ima najbolju atmosferu koju sam ikada iskusio. Kada sam vozio specijal blizu svog rodnog mesta, atmosfera je bila magična”, naglasio je Ožije.

Latvala je reli završio sa 58 sekundi iza Ožijea, dok je Mikelsonov zaostatak u odnosu na Francuza iznosio više od dva minuta. Leb je na kraju morao da se zadovolji osmim mestom na kratkotrajnom izletu u svet relija.

Mikelsen je vodio veliku borbu sa Madsom Estbergom u Sitroenu, a na kraju ga je pobedio za pola minuta. Iza su sledili vozači Hjundaija Tjeri Nojvil i Dani Sordo, Elfin Evans u Fordu M-Sport tima i Leb.

Svetski reli šampionat se nastavlja Relijem Švedske od 12. do 15. februara.

Komentari / 0

Ostavite komentar