АО: Нишикори лагано, Вавринка замало пет сетова!

Најбољи јапански тенисер Кеи Нишикори пласирао се у 1/4 финале Аустралијан Опена после победе над Давидом Ферера 3:0 ( 6:3, 6:3, 6:3). Бранилац титуле Стан Вавринка савладао је Гиљерма Гарсија-Лопеса са 7:6 (7-2), 6:4, 4:6, 7:6 (10-8) и пласирао се у четвртфинале Аустралијан опена.

Тенис 26.01.2015 | 09:40
АО: Нишикори лагано, Вавринка замало пет сетова!

Јапанац се тако пласирао у четвртфинале у коме ће се састати са 11. тенисером света Швајцарцем Станисласом Вавринком.

Нишикори је већ у трећем гему меча узео брејк, а у сва три сета је по два пута одузео сервис противнику. Шпанац је имао своју шансу у другом сету, пошто је узео први гем на сервис противника, али Јапанац је успео да се врати и освоји и овај сет.

Фереров брејк је био посебно драматичан, пошто је у том гему одиграно 17 поена, а 10. тенисер света је успео да искористи тек трећу брејк лопту. Победе га је коштала дефанзивнија игра, пошто је Нишикори имао 29 винера више.

Јапанац ће у мечу са Вавринком покушати да дође до свог првог полуфинала Аустралијан Опена у каријери.

Пети тенисер света је прошле сезоне ушао у историју, када је на УС Опену постао први азијски тенисер који се пласирао у финале неког Гренд Слема.

Шпанац је прошле године савладао Вавринку на Ролан Гаросу, а и сада га је озбиљно намучио и мало је недостало да се дуел одлучује у петом сету.

Током целог меча гледали смо много преокрета, а ни први сет није био изузетак. Гарсија-Лопес је први стигао до брејк, али га је Вавринка одмах вратио. Потом се Шпанац извукао од 0:40, да би направио брејк и сервирао за сет. Поново се Швајцарац извукао, а у тај брејку је лагано славио са 7-2.

Други сет једини је протекао мирно – Вавринка је направио брејк у трећем сету и до краја Шпанац није био ни близу брејк лопте.

Чинило се да ће тако бити и у трећем сету и да ће Швајцарац релативно лако проћи даље јер је поново направио брејк у трећем гему. Међутим, Гарсија-Лопес не одустаје, користи опуштање Вавринке и успева да преокрене резултат и да смањи на 2-1 у сетовима (6:4).

У четвртом сету обојица су спасли по брејк лопту, а Шпанац је много боље почео тај брејк, измицао се на форхенд и погађао, па је дошао до огромних 6:2 (било је и 5:0).

Међутим, тада је Вавринка пустио руку, спасао три сет лопте, да би на четвртој прошао ривала на мрежи након недовољно доброг напада.

Затим је и Гарсија-Лопес спасао меч лопту, дошао до нове шансе за сет и имао скоро добијен поен, да би поново лоше реаговао на мрежи. Тада је Шпанац пао, послао два предуге лопте и Вавринка је обезбедио пролаз даље за три сата и 24 минута игре.

Швајцарац је меч завршио са 70 винера и 61 неизнуђеном грешком, док је Гарсија-Лопес уписао 34 директна поена и 32 грешке.

Коментари / 0

Оставите коментар