AO: Nišikori lagano, Vavrinka zamalo pet setova!

Najbolji japanski teniser Kei Nišikori plasirao se u 1/4 finale Australijan Opena posle pobede nad Davidom Ferera 3:0 ( 6:3, 6:3, 6:3). Branilac titule Stan Vavrinka savladao je Giljerma Garsija-Lopesa sa 7:6 (7-2), 6:4, 4:6, 7:6 (10-8) i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena.

Tenis 26.01.2015 | 09:40
AO: Nišikori lagano, Vavrinka zamalo pet setova!

Japanac se tako plasirao u četvrtfinale u kome će se sastati sa 11. teniserom sveta Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom.

Nišikori je već u trećem gemu meča uzeo brejk, a u sva tri seta je po dva puta oduzeo servis protivniku. Španac je imao svoju šansu u drugom setu, pošto je uzeo prvi gem na servis protivnika, ali Japanac je uspeo da se vrati i osvoji i ovaj set.

Fererov brejk je bio posebno dramatičan, pošto je u tom gemu odigrano 17 poena, a 10. teniser sveta je uspeo da iskoristi tek treću brejk loptu. Pobede ga je koštala defanzivnija igra, pošto je Nišikori imao 29 vinera više.

Japanac će u meču sa Vavrinkom pokušati da dođe do svog prvog polufinala Australijan Opena u karijeri.

Peti teniser sveta je prošle sezone ušao u istoriju, kada je na US Openu postao prvi azijski teniser koji se plasirao u finale nekog Grend Slema.

Španac je prošle godine savladao Vavrinku na Rolan Garosu, a i sada ga je ozbiljno namučio i malo je nedostalo da se duel odlučuje u petom setu.

Tokom celog meča gledali smo mnogo preokreta, a ni prvi set nije bio izuzetak. Garsija-Lopes je prvi stigao do brejk, ali ga je Vavrinka odmah vratio. Potom se Španac izvukao od 0:40, da bi napravio brejk i servirao za set. Ponovo se Švajcarac izvukao, a u taj brejku je lagano slavio sa 7-2.

Drugi set jedini je protekao mirno – Vavrinka je napravio brejk u trećem setu i do kraja Španac nije bio ni blizu brejk lopte.

Činilo se da će tako biti i u trećem setu i da će Švajcarac relativno lako proći dalje jer je ponovo napravio brejk u trećem gemu. Međutim, Garsija-Lopes ne odustaje, koristi opuštanje Vavrinke i uspeva da preokrene rezultat i da smanji na 2-1 u setovima (6:4).

U četvrtom setu obojica su spasli po brejk loptu, a Španac je mnogo bolje počeo taj brejk, izmicao se na forhend i pogađao, pa je došao do ogromnih 6:2 (bilo je i 5:0).

Međutim, tada je Vavrinka pustio ruku, spasao tri set lopte, da bi na četvrtoj prošao rivala na mreži nakon nedovoljno dobrog napada.

Zatim je i Garsija-Lopes spasao meč loptu, došao do nove šanse za set i imao skoro dobijen poen, da bi ponovo loše reagovao na mreži. Tada je Španac pao, poslao dva preduge lopte i Vavrinka je obezbedio prolaz dalje za tri sata i 24 minuta igre.

Švajcarac je meč završio sa 70 vinera i 61 neiznuđenom greškom, dok je Garsija-Lopes upisao 34 direktna poena i 32 greške.

Komentari / 0

Ostavite komentar