Најмање 200 мртвих у Нигерији

У жестоким борбама у којима је у недјељу погинуло најмање 200 бораца, нигеријска војска сукобила се са исламистичким екстремистима, који су с три фронта напали град Мајдугури, на сјевероистоку земље.

Свијет 26.01.2015 | 09:25
Најмање 200 мртвих у Нигерији

Истовремено, побуњеници су наставили нападе на села око 200 километара удаљена од државе Адамава, гдје су убијали становнике резавши им вратове, пљачкали и палили њихове куће и отели на десетине жена и дјеце, пренио је АП.

До напада је дошло за вријеме посјете америчког државног секретара Џона Керија Лагосу, трговачком центру Нигерије, удаљеном око 1.500 километара од Мајдугурија.

"Биће ово највећи демократски избори на континенту. Веома је важно да они буду проведени мирно, кредибилно и транспарентно", поручио је Кери.

Кери се у Нигерији одвојено састао с предсједником Џонатаном Гудлаком и његовим ривалом на предстојећим изборима, Мухамадуом Бухаријем, послије чега је упозорио да ће сваком ко буде изазивао постизборно насиље, бити забрањен улазак у САД.

Он је, међутим, обећао помоћ своје земље у борби против исламистичке групе Боко Харам, уколико избори буду одржани прописно.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

питам се

26.01.2015 08:51

зар има висе ових нигеријаца ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

26.01.2015 18:32

Нама везе што они толико гину, Нема везе што је на просторима бивше Југославије онолико жртава било ми нисмо људи. У Француској мала фрка читав свијет на ногама гдје је правда ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

бозе имал те

26.01.2015 20:18

Ја висе овакве ствари не могу цитат згади ми се зивот не могу разумит да су људи толико окрутни да убијају једни друге цисто ме стид сто сам људско бице

ОДГОВОРИТЕ