Najmanje 200 mrtvih u Nigeriji

U žestokim borbama u kojima je u nedjelju poginulo najmanje 200 boraca, nigerijska vojska sukobila se sa islamističkim ekstremistima, koji su s tri fronta napali grad Majduguri, na sjeveroistoku zemlje.

Svijet 26.01.2015 | 09:25
Najmanje 200 mrtvih u Nigeriji

Istovremeno, pobunjenici su nastavili napade na sela oko 200 kilometara udaljena od države Adamava, gdje su ubijali stanovnike rezavši im vratove, pljačkali i palili njihove kuće i oteli na desetine žena i djece, prenio je AP.

Do napada je došlo za vrijeme posjete američkog državnog sekretara Džona Kerija Lagosu, trgovačkom centru Nigerije, udaljenom oko 1.500 kilometara od Majdugurija.

"Biće ovo najveći demokratski izbori na kontinentu. Veoma je važno da oni budu provedeni mirno, kredibilno i transparentno", poručio je Keri.

Keri se u Nigeriji odvojeno sastao s predsjednikom Džonatanom Gudlakom i njegovim rivalom na predstojećim izborima, Muhamaduom Buharijem, poslije čega je upozorio da će svakom ko bude izazivao postizborno nasilje, biti zabranjen ulazak u SAD.

On je, međutim, obećao pomoć svoje zemlje u borbi protiv islamističke grupe Boko Haram, ukoliko izbori budu održani propisno.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

pitam se

26.01.2015 08:51

zar ima vise ovih nigerijaca ?

ODGOVORITE
Name

Crni

26.01.2015 18:32

Nama veze što oni toliko ginu, Nema veze što je na prostorima bivše Jugoslavije onoliko žrtava bilo mi nismo ljudi. U Francuskoj mala frka čitav svijet na nogama gdje je pravda ???

ODGOVORITE
Name

boze imal te

26.01.2015 20:18

Ja vise ovakve stvari ne mogu citat zgadi mi se zivot ne mogu razumit da su ljudi toliko okrutni da ubijaju jedni druge cisto me stid sto sam ljudsko bice

ODGOVORITE