Луд, али баш, белгијски дерби!

Стандард победио Андерлехт, а све се вртело око некадашњег капитена домаћих, који од летос игра за клуб из Брисела.

Фудбал 25.01.2015 | 21:30
Луд, али баш, белгијски дерби!

Фудбал је лепа, моћна, али неретко и брутална игра!

Везном играчу Андерлехта и репрезентације Белгије, навијачи Стандарда у недељу су прво "одсекли главу", па га испровоцирали да добије други жути картон.

Стандард је искористио предност играча више и головима Лорана Симана у 64. и Игора де Камарга у 88. минуту победио актуелног шампиона резултатом 2:0, други пут ове сезоне.

Бриж води на табели са 45 бодова и утакмицом мање, Андерлехт има 43, Кортрајк 38, Стандард и Гент (меч мање) по 37, а Генк (меч мање) 36 бодова.

Да ово неће бити обичан дерби, у коме су улог само три бода, постало је јасно пре почетка утакмице, када су навијачи Стандарда развили велики транспарент, на којем нацртани џелат (по лику Џејсона из серијала "Ноћ вештица") у једној руци држи мачету, а у другој одсечену Дефурову главу, уз натпис "Ред ор деад.

То значи "Црвен или мртав" и односи се на боју екипе из Лијежа, чији је Дефур био члан од 2006. до 2011, а уз то и један од најмлађих капитена у историји, пре него што је прешао у Порто и онда се лета 2014. вратио у домовину, али у ривалски клуб.

Дефура је то очигледно пореметило, јер је у 53. минуту дефинитивно "изгубио главу" и зарадио други жути картон, тако што је због провокација са трибина усред акције Андерлехта "скренуо" са првобитно замишљеног правца и шутнуо лопту ка навијачима Стандарда!

Арбитар га је искључио, а "напаљени" домаћи тим прихватио неочекивани поклон и материјализовао бројчану надмоћ.

Утакмица је продужена за више од 10 минута, али ослабљени Андерлехт, у чијим редовима није било суспендованог Александра Митровића, није успео да дође ни до почасног поготка.

Коментари / 0

Оставите коментар