Lud, ali baš, belgijski derbi!

Standard pobedio Anderleht, a sve se vrtelo oko nekadašnjeg kapitena domaćih, koji od letos igra za klub iz Brisela.

Fudbal 25.01.2015 | 21:30
Lud, ali baš, belgijski derbi!

Fudbal je lepa, moćna, ali neretko i brutalna igra!

Veznom igraču Anderlehta i reprezentacije Belgije, navijači Standarda u nedelju su prvo "odsekli glavu", pa ga isprovocirali da dobije drugi žuti karton.

Standard je iskoristio prednost igrača više i golovima Lorana Simana u 64. i Igora de Kamarga u 88. minutu pobedio aktuelnog šampiona rezultatom 2:0, drugi put ove sezone.

Briž vodi na tabeli sa 45 bodova i utakmicom manje, Anderleht ima 43, Kortrajk 38, Standard i Gent (meč manje) po 37, a Genk (meč manje) 36 bodova.

Da ovo neće biti običan derbi, u kome su ulog samo tri boda, postalo je jasno pre početka utakmice, kada su navijači Standarda razvili veliki transparent, na kojem nacrtani dželat (po liku Džejsona iz serijala "Noć veštica") u jednoj ruci drži mačetu, a u drugoj odsečenu Defurovu glavu, uz natpis "Red or dead.

To znači "Crven ili mrtav" i odnosi se na boju ekipe iz Liježa, čiji je Defur bio član od 2006. do 2011, a uz to i jedan od najmlađih kapitena u istoriji, pre nego što je prešao u Porto i onda se leta 2014. vratio u domovinu, ali u rivalski klub.

Defura je to očigledno poremetilo, jer je u 53. minutu definitivno "izgubio glavu" i zaradio drugi žuti karton, tako što je zbog provokacija sa tribina usred akcije Anderlehta "skrenuo" sa prvobitno zamišljenog pravca i šutnuo loptu ka navijačima Standarda!

Arbitar ga je isključio, a "napaljeni" domaći tim prihvatio neočekivani poklon i materijalizovao brojčanu nadmoć.

Utakmica je produžena za više od 10 minuta, ali oslabljeni Anderleht, u čijim redovima nije bilo suspendovanog Aleksandra Mitrovića, nije uspeo da dođe ni do počasnog pogotka.

Komentari / 0

Ostavite komentar