Идуће седмице о заштити медијских слобода у Европи

Делегација парламента БиХ при Парламентарној скупштини Вијећа Европе учествоваће наредне седмице на првом дијелу редовног засједања овог тијела у Стразбуру, на којем би требало да буде обављена расправа о заштити медијских слобода у Европи.

Свијет 25.01.2015 | 19:15
Идуће седмице о заштити медијских слобода у Европи

На засједању ће од сутра до петка, 30. јануара, бити расправљано и о равноправности и инклузији лица са инвалидитетом, те о заштити свједока као неопходног инструмента у борби против организованог криминала и тероризма у Европи.

Из Парламентарне скупштине БиХ саопштено је да је дневним редом предвиђена и заједничка расправа о заштити права на колективно преговарање, укључујући и право на штрајк, као и расправа о борби против нетолеранције и дискриминације у Европи, као и о хуманитарној ситуацији у којој се налазе украјинске избјеглице и расељена лица.

На почетку засједања требало би да буде извршен избор предсједника и потпредсједника Скупштине, те именовани чланови комитета, након чега би била одржана и комеморативна церемонија у знак сјећања на 70 година од ослобађања концентрационог логора Аушвиц. Могуће је да током засједања буду изабране судије у Европском суду за људска права.

Делегације ће дискутовати и о извјештају и активностима Бироа и Сталног комитета, посматрању парламентарних и предсједничких избора у Тунису, као и парламентарних избора у Молдавији, те провођењу меморандума о разумијевању између Савјета Европе и ЕУ и поштивању обавеза и ангажмана Црне Горе.

У Делегацији БиХ налазе се Младен Босић, Сенад Шепић, Милица Марковић и Саша Магазиновић.

Коментари / 0

Оставите коментар