Iduće sedmice o zaštiti medijskih sloboda u Evropi

Delegacija parlamenta BiH pri Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope učestvovaće naredne sedmice na prvom dijelu redovnog zasjedanja ovog tijela u Strazburu, na kojem bi trebalo da bude obavljena rasprava o zaštiti medijskih sloboda u Evropi.

Svijet 25.01.2015 | 19:15
Iduće sedmice o zaštiti medijskih sloboda u Evropi

Na zasjedanju će od sutra do petka, 30. januara, biti raspravljano i o ravnopravnosti i inkluziji lica sa invaliditetom, te o zaštiti svjedoka kao neophodnog instrumenta u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma u Evropi.

Iz Parlamentarne skupštine BiH saopšteno je da je dnevnim redom predviđena i zajednička rasprava o zaštiti prava na kolektivno pregovaranje, uključujući i pravo na štrajk, kao i rasprava o borbi protiv netolerancije i diskriminacije u Evropi, kao i o humanitarnoj situaciji u kojoj se nalaze ukrajinske izbjeglice i raseljena lica.

Na početku zasjedanja trebalo bi da bude izvršen izbor predsjednika i potpredsjednika Skupštine, te imenovani članovi komiteta, nakon čega bi bila održana i komemorativna ceremonija u znak sjećanja na 70 godina od oslobađanja koncentracionog logora Aušvic. Moguće je da tokom zasjedanja budu izabrane sudije u Evropskom sudu za ljudska prava.

Delegacije će diskutovati i o izvještaju i aktivnostima Biroa i Stalnog komiteta, posmatranju parlamentarnih i predsjedničkih izbora u Tunisu, kao i parlamentarnih izbora u Moldaviji, te provođenju memoranduma o razumijevanju između Savjeta Evrope i EU i poštivanju obaveza i angažmana Crne Gore.

U Delegaciji BiH nalaze se Mladen Bosić, Senad Šepić, Milica Marković i Saša Magazinović.

Komentari / 0

Ostavite komentar