Велика предност Сиризе

Грчка љевичарска партија Сириза на путу је да побиједи на данашњим пријевременим парламентарним изборима, уз велику предност у односу на конзервативце премијера Антониса Самараса, резултати су анкета на биралиштима.

Свијет 25.01.2015 | 18:45
Велика предност Сиризе

Сириза је освојила од 35,5 до 39,5 одсто гласова, а Нова демократија Антониса Самараса од 23 до 27 одсто, резултати су анкета које су провеле агенције "Метрон аналисис" /Метрон Аналyсис/, ГПО, Алко, МРБ и Марк /Марц/.

Центристи из странке "То потами" и десничарска Златна зора су на трећем мјесту са освојених 6,4, односно 8 одсто гласова.

Некада најјачи Пасок освојио је од 4,2 до 5,2 одсто гласова.

Према досадашњим подацима, седам или осам странака прешло је праг од три одсто неопходних за улазак у парламент.

Предвођена 40-годишњим Ципрасом Сириза жели да поново преговара о условима грчког дуга и окончању мјера штедње. Ово је узнемирило тржишта и подстакло страховања од нове финансијске кризе у Грчкој и изласка Атине из еврозоне.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бошко

25.01.2015 20:24

Избори су пројекат крваве шапе из Ватикана. У питању је Циркус који је смислио Ватикан ради слуђивања маса. То је осмишљено лудило крваве шапе из Ватикана. Боже замани са мачем истине на Ватикан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

надимак

25.01.2015 20:46

Ма вас ни Тито неби могао да спаси. Ви сте се толико задузили и распродали СВЕ сто вриједи тако да за вас спаса нема. Слиједи банкрот. То знаци да вам нико неце моци продавати нафту, лијекове, храну. Теско це бити идуцих година.

ОДГОВОРИТЕ