Velika prednost Sirize

Grčka ljevičarska partija Siriza na putu je da pobijedi na današnjim prijevremenim parlamentarnim izborima, uz veliku prednost u odnosu na konzervativce premijera Antonisa Samarasa, rezultati su anketa na biralištima.

Svijet 25.01.2015 | 18:45
Velika prednost Sirize

Siriza je osvojila od 35,5 do 39,5 odsto glasova, a Nova demokratija Antonisa Samarasa od 23 do 27 odsto, rezultati su anketa koje su provele agencije "Metron analisis" /Metron Analysis/, GPO, Alko, MRB i Mark /Marc/.

Centristi iz stranke "To potami" i desničarska Zlatna zora su na trećem mjestu sa osvojenih 6,4, odnosno 8 odsto glasova.

Nekada najjači Pasok osvojio je od 4,2 do 5,2 odsto glasova.

Prema dosadašnjim podacima, sedam ili osam stranaka prešlo je prag od tri odsto neophodnih za ulazak u parlament.

Predvođena 40-godišnjim Ciprasom Siriza želi da ponovo pregovara o uslovima grčkog duga i okončanju mjera štednje. Ovo je uznemirilo tržišta i podstaklo strahovanja od nove finansijske krize u Grčkoj i izlaska Atine iz evrozone.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Boško

25.01.2015 20:24

Izbori su projekat krvave šape iz Vatikana. U pitanju je Cirkus koji je smislio Vatikan radi sluđivanja masa. To je osmišljeno ludilo krvave šape iz Vatikana. Bože zamani sa mačem istine na Vatikan!

ODGOVORITE
Name

nadimak

25.01.2015 20:46

Ma vas ni Tito nebi mogao da spasi. Vi ste se toliko zaduzili i rasprodali SVE sto vrijedi tako da za vas spasa nema. Slijedi bankrot. To znaci da vam niko nece moci prodavati naftu, lijekove, hranu. Tesko ce biti iducih godina.

ODGOVORITE