Рогатица: Скупља вода паушалцима

Предузеће "Водовод и канализација" у Рогатици послало је својим потрошачима који су воду трошили у такозваном паушалу децембарске рачуне за воду и канализацију увећане за 37 одсто.

Република Српска 25.01.2015 | 15:20
Рогатица: Скупља вода паушалцима

Поскупљење је обухватило готово 40 одсто од 1.900 потрошача, углавном у зградама на Тргу ослободилаца, који су до сада воду плаћали паушално - четири кубна метра по члану домаћинства по цијени од 0,95 марака плус ПДВ.

Четири кубика потрошене воде била су мјера и за накнаду за канализацију, с тим што је цијена била 0,31 марака. Примјеном овог цјеновника двочлана породица плаћала је за воду и канализацију нешто мање од 12 марака, а према новој тарифи рачун износи 16,22 КМ.

"Одлучили смо да повећамо количину воде по члану домаћинстава која немају водомјер. Са два повећана кубика по члану домаћинства покрићемо разлику испоручене и фактурисане воде и обезбиједити економску исплативост наше основне дјелатности", рекао је директор "Водовода и канализације" Александар Бојовић.

Он је истакао да имају велики проблем са дуговањима потрошача. На крају прошле године дуг је био око 200.000 марака, а највећим дијелом га чине домаћинства.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ацо

25.01.2015 15:51

Скупља вода,веца плата опстинским пацовима и одборницима

ОДГОВОРИТЕ