Rogatica: Skuplja voda paušalcima

Preduzeće "Vodovod i kanalizacija" u Rogatici poslalo je svojim potrošačima koji su vodu trošili u takozvanom paušalu decembarske račune za vodu i kanalizaciju uvećane za 37 odsto.

Republika Srpska 25.01.2015 | 15:20
Rogatica: Skuplja voda paušalcima

Poskupljenje je obuhvatilo gotovo 40 odsto od 1.900 potrošača, uglavnom u zgradama na Trgu oslobodilaca, koji su do sada vodu plaćali paušalno - četiri kubna metra po članu domaćinstva po cijeni od 0,95 maraka plus PDV.

Četiri kubika potrošene vode bila su mjera i za naknadu za kanalizaciju, s tim što je cijena bila 0,31 maraka. Primjenom ovog cjenovnika dvočlana porodica plaćala je za vodu i kanalizaciju nešto manje od 12 maraka, a prema novoj tarifi račun iznosi 16,22 KM.

"Odlučili smo da povećamo količinu vode po članu domaćinstava koja nemaju vodomjer. Sa dva povećana kubika po članu domaćinstva pokrićemo razliku isporučene i fakturisane vode i obezbijediti ekonomsku isplativost naše osnovne djelatnosti", rekao je direktor "Vodovoda i kanalizacije" Aleksandar Bojović.

On je istakao da imaju veliki problem sa dugovanjima potrošača. Na kraju prošle godine dug je bio oko 200.000 maraka, a najvećim dijelom ga čine domaćinstva.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

aco

25.01.2015 15:51

Skuplja voda,veca plata opstinskim pacovima i odbornicima

ODGOVORITE