"Космос" од понедјељка не ради!

Радници бањалучког "Космоса" још нису добили плату за коју им је управа предузећа обећала да ће им бити исплаћена до краја прошле године, због чега су за понедјељак најавили потпуну обуставу рада.

Република Српска 24.01.2015 | 17:01
"Космос" од понедјељка не ради!

Предсједник Синдикалне организације “Космоса” која окупља више од половине радника у штрајку Жељко Николић рекао је за "Глас Српске" да проблем са трансфером новца у “Космос” и даље постоји и да им сада говоре да би плата могла да буде крајем мјесеца.

"Ми смо до сада, без обзира на штрајк, обављали одређени дио послова, али од понедјељка ћемо у потпуности прекинути рад. То значи да неће радити ни кухиња и да неће имати храну радници који не штрајкују", рекао је Николић.

Он је истакао да радна група, коју је Влада РС формирала са задатком да провјери стање у предузећу, још ради иако је било планирано да све заврши до петка.

Из Министарства индустрије, енергетике и рударства РС саопштено је да Радна група интензивно ради на прегледу документације, те да припрема информацију о стању у овом предузећу са приједлогом мјера, коју ће ускоро доставити Влади РС. Помоћник министра индустрије, енергетике и рударства РС Милорад Мотика рекао је раније да ће се ићи у реструктурисање обавеза овог предузећа за порезе и доприносе, те повезивање радног стажа радницима који требају у пензију.

Радници “Космоса” ступили су у штрајк 22. децембра прошле године захтијевајући исплату три од 15 плата, колико им управа дугује. Доприноси за ПИО нису им уплаћени око седам година, док им социјално није уплаћено од априла прошле године.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

дсс

24.01.2015 16:27

Истрајте у својим захтјевима за исплату 13 плата и доприноса. Сви пред палату бандита Баје и пред зграду Владе,јер су они криви за васу теску ситуацију.они су вас опљацкали од вас заједно са директором Илицем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бонус

24.01.2015 17:42

Ко су још директори поред Илића?

ОДГОВОРИТЕ
Name

до циља

27.01.2015 10:43

Сада сте кренули, не смијете стати! Истјерајте багру за васе добро, мада су вас ојадили много, сад хоце да вам извуку и дусе! Недајте се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник Космоса

27.01.2015 19:27

Хвала на подрСци свим претходим који су коментарисали. Страјк се наставља.

ОДГОВОРИТЕ