"Kosmos" od ponedjeljka ne radi!

Radnici banjalučkog "Kosmosa" još nisu dobili platu za koju im je uprava preduzeća obećala da će im biti isplaćena do kraja prošle godine, zbog čega su za ponedjeljak najavili potpunu obustavu rada.

Republika Srpska 24.01.2015 | 17:01
"Kosmos" od ponedjeljka ne radi!

Predsjednik Sindikalne organizacije “Kosmosa” koja okuplja više od polovine radnika u štrajku Željko Nikolić rekao je za "Glas Srpske" da problem sa transferom novca u “Kosmos” i dalje postoji i da im sada govore da bi plata mogla da bude krajem mjeseca.

"Mi smo do sada, bez obzira na štrajk, obavljali određeni dio poslova, ali od ponedjeljka ćemo u potpunosti prekinuti rad. To znači da neće raditi ni kuhinja i da neće imati hranu radnici koji ne štrajkuju", rekao je Nikolić.

On je istakao da radna grupa, koju je Vlada RS formirala sa zadatkom da provjeri stanje u preduzeću, još radi iako je bilo planirano da sve završi do petka.

Iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS saopšteno je da Radna grupa intenzivno radi na pregledu dokumentacije, te da priprema informaciju o stanju u ovom preduzeću sa prijedlogom mjera, koju će uskoro dostaviti Vladi RS. Pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva RS Milorad Motika rekao je ranije da će se ići u restrukturisanje obaveza ovog preduzeća za poreze i doprinose, te povezivanje radnog staža radnicima koji trebaju u penziju.

Radnici “Kosmosa” stupili su u štrajk 22. decembra prošle godine zahtijevajući isplatu tri od 15 plata, koliko im uprava duguje. Doprinosi za PIO nisu im uplaćeni oko sedam godina, dok im socijalno nije uplaćeno od aprila prošle godine.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

dss

24.01.2015 16:27

Istrajte u svojim zahtjevima za isplatu 13 plata i doprinosa. Svi pred palatu bandita Baje i pred zgradu Vlade,jer su oni krivi za vasu tesku situaciju.oni su vas opljackali od vas zajedno sa direktorom Ilicem.

ODGOVORITE
Name

Bonus

24.01.2015 17:42

Ko su još direktori pored Ilića?

ODGOVORITE
Name

do cilja

27.01.2015 10:43

Sada ste krenuli, ne smijete stati! Istjerajte bagru za vase dobro, mada su vas ojadili mnogo, sad hoce da vam izvuku i duse! Nedajte se!

ODGOVORITE
Name

Radnik Kosmosa

27.01.2015 19:27

Hvala na podrSci svim prethodim koji su komentarisali. Strajk se nastavlja.

ODGOVORITE