Шта ципеле које носите говоре о вама?

Бунтовници носе чизме, одговорни воле стару и очувану, а жене са љубавним проблемима "ганц нову" обућу.

Мода и љепота 24.01.2015 | 09:42
Шта ципеле које носите говоре о вама?

ПОГЛЕДАЈТЕ у ваше ципеле, оне су слика вашег карактера. То тврде научници са Универзитета Канзас. Стил, цена, боја и стање обуће могу да открију чак и ваше политичке ставове, емоционално стање и друге личне карактеристике.

Истраживачи су процењивали карактер особа гледајући само обућу. Фотографисали су ноге испитаника, који су претходно имали задатак да ураде тест личности. Затим су на основу слика покушали да процене колико та особа има година, ког је пола, какав јој је друштвени статус, политички став, емотивно стање, да ли је у питању екстровертна или интровертна личност...

Резултати су генерално показали да друштвене и веселе особе воле шарену и необичну обућу, а савесне и одговорне личности стару, али добро очувану ципелу.

Практична и удобна обућа је избор оних који су спремни на договоре и компромисе, док особе либералних ставова највише воле стару, истрошену обућу, а бунтовници чизме или дубоке ципеле.

Занимљиво је да жене које имају проблема са остваривањем емотивног односа, које мушкарци често напуштају и тешко се сналазе у љубавној вези углавном носе нове или савршено очуване ципеле.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар