Пљачкашима бензинских пумпи девет година робије

Срђан Павловић (33) и Милош Пајдић (20) из Лакташа осуђени су на девет година затвора у бањалучком Окружном суду због пљачке три бензинске пумпе, из којих су украли око 4.500 марака.

Република Српска 24.01.2015 | 09:02
Пљачкашима бензинских пумпи девет година робије

Павловић је осуђен на пет, а Пајдић на четири године затвора. Пресуди је претходио споразум о признању кривице, који су оптужени закључили с Окружним тужилаштвом Бањалука, које је судско вијеће прихватило.

Према наводима у пресуди, Павловић и Пајдић током августа, септембра и октобра прошле године опљачкали су двије бензинске пумпе "Нис петрола" на подручју Лакташа и пумпу "Нестро петрол" у Бањалуци.

Прву пљачку починили су 26. августа, када су маскирани у 2.50 часова ушли у просторије бензинске пумпе "Нис петрол" у Приједорској улици у лакташком насељу Трн.

Тада су пријетећи оружјем од радника Д.С. и Г.С. украли 2.046 марака, четири кутије цигарета "ЛД" и "валтер 100", вриједних 13,40 марака. Пајдић је имао бајонет који је прислонио раднику Д.С. на леђа, а Павловић је радници Г.С. наредио да легне, те је из касе узео новац.

Ову пљачку су починили заједно са Р.П., који је био малољетан и коме се суди одвојено. Пајдић, Павловић и малољетник пумпу "Нис петрол" у Приједорској улици у Трну опљачкали су и 16. септембра, када су пријетећи оружјем украли 978 марака и четири штеке цигарета вриједне 253 марке.

На пумпу су дошли маскирани око 3.40 часова, а из ове пљачке новац и цигарете за себе је задржао Павловић. Треће разбојништво осуђени су починили у 15. октобра када су око 3.45 часова опљачкали бензинску пумпу "Нестро петрол" у бањалучкој улици Бранка Поповића и од радника украли 1.200 марака и 150 евра.

Они су ухапшени половином новембра прошле године, када су кренули у нову пљачку, која је спријечена захваљујући полицији. Њих је полиција ухапсила након што их је уочила како с оружјем иду према једној бензинској пумпи на подручју Бањалуке.

Том приликом код осумњичених су пронађени пушка, два ножа и три фантомке.ПритворСрђан Павловић и Милош Пајдић налазе се у притвору, који им је 11. новембра прошле године одредио бањалучки Окружни суд.

Приликом изрицања пресуде притвор им је продужен, а оправданост притвора провјераваће се свака два мјесеца. У изречену казну им је урачунато вријеме проведено у притвору.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

оио

24.01.2015 12:16

Одакле су ?

ОДГОВОРИТЕ