Pljačkašima benzinskih pumpi devet godina robije

Srđan Pavlović (33) i Miloš Pajdić (20) iz Laktaša osuđeni su na devet godina zatvora u banjalučkom Okružnom sudu zbog pljačke tri benzinske pumpe, iz kojih su ukrali oko 4.500 maraka.

Republika Srpska 24.01.2015 | 09:02
Pljačkašima benzinskih pumpi devet godina robije

Pavlović je osuđen na pet, a Pajdić na četiri godine zatvora. Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice, koji su optuženi zaključili s Okružnim tužilaštvom Banjaluka, koje je sudsko vijeće prihvatilo.

Prema navodima u presudi, Pavlović i Pajdić tokom avgusta, septembra i oktobra prošle godine opljačkali su dvije benzinske pumpe "Nis petrola" na području Laktaša i pumpu "Nestro petrol" u Banjaluci.

Prvu pljačku počinili su 26. avgusta, kada su maskirani u 2.50 časova ušli u prostorije benzinske pumpe "Nis petrol" u Prijedorskoj ulici u laktaškom naselju Trn.

Tada su prijeteći oružjem od radnika D.S. i G.S. ukrali 2.046 maraka, četiri kutije cigareta "LD" i "valter 100", vrijednih 13,40 maraka. Pajdić je imao bajonet koji je prislonio radniku D.S. na leđa, a Pavlović je radnici G.S. naredio da legne, te je iz kase uzeo novac.

Ovu pljačku su počinili zajedno sa R.P., koji je bio maloljetan i kome se sudi odvojeno. Pajdić, Pavlović i maloljetnik pumpu "Nis petrol" u Prijedorskoj ulici u Trnu opljačkali su i 16. septembra, kada su prijeteći oružjem ukrali 978 maraka i četiri šteke cigareta vrijedne 253 marke.

Na pumpu su došli maskirani oko 3.40 časova, a iz ove pljačke novac i cigarete za sebe je zadržao Pavlović. Treće razbojništvo osuđeni su počinili u 15. oktobra kada su oko 3.45 časova opljačkali benzinsku pumpu "Nestro petrol" u banjalučkoj ulici Branka Popovića i od radnika ukrali 1.200 maraka i 150 evra.

Oni su uhapšeni polovinom novembra prošle godine, kada su krenuli u novu pljačku, koja je spriječena zahvaljujući policiji. Njih je policija uhapsila nakon što ih je uočila kako s oružjem idu prema jednoj benzinskoj pumpi na području Banjaluke.

Tom prilikom kod osumnjičenih su pronađeni puška, dva noža i tri fantomke.PritvorSrđan Pavlović i Miloš Pajdić nalaze se u pritvoru, koji im je 11. novembra prošle godine odredio banjalučki Okružni sud.

Prilikom izricanja presude pritvor im je produžen, a opravdanost pritvora provjeravaće se svaka dva mjeseca. U izrečenu kaznu im je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

oio

24.01.2015 12:16

Odakle su ?

ODGOVORITE