КАН: Сенегал близу 1/4-финала послије Јужне Африке!

Сенегалци избили на чело групе Ц, док је Јужна Африка дошла до првог бода и задржала шансе за пролаз у наредну фазу - 1:1.

Фудбал 24.01.2015 | 00:00
КАН: Сенегал близу 1/4-финала послије Јужне Африке!

Сенегал је на корак од четвртфинала Купа афричких нација, пошто у окршају са Јужном Африком дошао до бода и након другог кола држи лидерску позицију групе Ц – 1:1 (0:0). Сенегалци су сасвим сигурно задовљнији бодом, јер су морали да јуре вођство ривала, али нису незадовољни ни изабраници Ефраима Машабе, који ће у последњем колу против Гане моћи да одлучују у својој судбини.

Био је ово један од отворенијих мечева у досадашњем току турнира. Јужна Африка је морала да покуша да дође до победе, како би се умешала у борбу за нокаут фазу, што је на почетку другог полувремена резултирало и водећим голом Метјуса Мањисе, који је искористио непажњу одбране Сенегала и матирао Кундулу.

Није се дуго чекало на одговор Сенегалаца. Папакули Диоп је одлично извео прекид, а небеским скоком Кара Мбођи је поставио коначан резултат ове утакмице.

У финишу меча Сенегалци су могли и до потпуног преокрета, али се код једног прекида свог тима у петерцу није баш најбоље снашао Даме Ндоје.

Коментари / 0

Оставите коментар