KAN: Senegal blizu 1/4-finala poslije Južne Afrike!

Senegalci izbili na čelo grupe C, dok je Južna Afrika došla do prvog boda i zadržala šanse za prolaz u narednu fazu - 1:1.

Fudbal 24.01.2015 | 00:00
KAN: Senegal blizu 1/4-finala poslije Južne Afrike!

Senegal je na korak od četvrtfinala Kupa afričkih nacija, pošto u okršaju sa Južnom Afrikom došao do boda i nakon drugog kola drži lidersku poziciju grupe C – 1:1 (0:0). Senegalci su sasvim sigurno zadovljniji bodom, jer su morali da jure vođstvo rivala, ali nisu nezadovoljni ni izabranici Efraima Mašabe, koji će u poslednjem kolu protiv Gane moći da odlučuju u svojoj sudbini.

Bio je ovo jedan od otvorenijih mečeva u dosadašnjem toku turnira. Južna Afrika je morala da pokuša da dođe do pobede, kako bi se umešala u borbu za nokaut fazu, što je na početku drugog poluvremena rezultiralo i vodećim golom Metjusa Manjise, koji je iskoristio nepažnju odbrane Senegala i matirao Kundulu.

Nije se dugo čekalo na odgovor Senegalaca. Papakuli Diop je odlično izveo prekid, a nebeskim skokom Kara Mbođi je postavio konačan rezultat ove utakmice.

U finišu meča Senegalci su mogli i do potpunog preokreta, ali se kod jednog prekida svog tima u petercu nije baš najbolje snašao Dame Ndoje.

Komentari / 0

Ostavite komentar