Ванредно: Југ Србије опет под водом

Због обилних падавина излила се Јужна Морава и однела насип државног пута на деонци Момин Камен - Владичин Хан и Предејане - Џеп. Реке су се излиле и у подручју Врањске бање, где је проглашена ванредна ситуација.

Србија 23.01.2015 | 21:10
Ванредно: Југ Србије опет под водом

Набујала Корбевачка река однела је део моста у селу Корбевац код Врањске Бање. У прекиду је пут ка Кривој Феји, а због кише која је падала током ноћи и већег дела дана, угрожено је још путних праваца у околини Врања, Владичиног Хана и Сурдулице.

У Врањаској Бањи и селима са десне стране Јужне Мораве проглашена је ванредна ситуација.

У двориштима и подрумима више кућа у појединим насељима у Врањској Бањи током дана било је воде, која се излила из канала и потока. Та вода се повлачи, али расту водостаји већих река, и угрожавају мостове.

Због изливања Јужне Мораве, односно због набујалог потока који је однео труп насипа пута у близини Царичине Долине, обустављен је саобраћај на деоницама Момин Камен - Владичин Хан и Предејане - Џеп.

Начелник Сектора за ванредне ситуације Миодраг Марјановић рекао је да је ситуација веома критична.

"Јужна Морава је део пута Грделица - Предејане претворила у своју матицу. Водостај расте и веома је критично. Позвали смо у помоћ два предузећа, па су џакови са песком почели да пристижу", казао је Марјановић.

Вода је ушла у дворишта три куће поред пута, а према наводима Марјановића, прети опасност да јос десетак кућа буде поплављено.

Набујали потоци угрозили су и Владичин Хан, поплавивши центар града.

Услед изливања реке Врле на подручју Сурдулице поплављено је око тридесетак дворишта и кућа у четири села ка Владичином Хану, рекао је вечерас председник Скупштине општине Сурдулица Новица Тончев.

Тончев је казао да ситуација није алармантна али да су све градске службе у приправности због отапања снега на Власинском језеру што може довести до додатних поплава у нижим пределима.

Данас је снежна мећава завејала пут Црна Трава - Власинско језеро. Невреме је оборило дрвеће на пут, појавили су се одрони, а на Власинском језеру и у Црној Трави нема струје и телефонске линије су у прекиду.


(РТС)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

пингвин

23.01.2015 20:55

Ето прилике за Вучића да опет спашава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цх

23.01.2015 21:45

Тоје поцетак смака свијета....пропаст...каки смо добро је све ста нам се десав....

ОДГОВОРИТЕ
Name

феникс

23.01.2015 23:54

Кумеееееее, издао си ме ! Клетва...

ОДГОВОРИТЕ