Vanredno: Jug Srbije opet pod vodom

Zbog obilnih padavina izlila se Južna Morava i odnela nasip državnog puta na deonci Momin Kamen - Vladičin Han i Predejane - Džep. Reke su se izlile i u području Vranjske banje, gde je proglašena vanredna situacija.

Srbija 23.01.2015 | 21:10
Vanredno: Jug Srbije opet pod vodom

Nabujala Korbevačka reka odnela je deo mosta u selu Korbevac kod Vranjske Banje. U prekidu je put ka Krivoj Feji, a zbog kiše koja je padala tokom noći i većeg dela dana, ugroženo je još putnih pravaca u okolini Vranja, Vladičinog Hana i Surdulice.

U Vranjaskoj Banji i selima sa desne strane Južne Morave proglašena je vanredna situacija.

U dvorištima i podrumima više kuća u pojedinim naseljima u Vranjskoj Banji tokom dana bilo je vode, koja se izlila iz kanala i potoka. Ta voda se povlači, ali rastu vodostaji većih reka, i ugrožavaju mostove.

Zbog izlivanja Južne Morave, odnosno zbog nabujalog potoka koji je odneo trup nasipa puta u blizini Caričine Doline, obustavljen je saobraćaj na deonicama Momin Kamen - Vladičin Han i Predejane - Džep.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Miodrag Marjanović rekao je da je situacija veoma kritična.

"Južna Morava je deo puta Grdelica - Predejane pretvorila u svoju maticu. Vodostaj raste i veoma je kritično. Pozvali smo u pomoć dva preduzeća, pa su džakovi sa peskom počeli da pristižu", kazao je Marjanović.

Voda je ušla u dvorišta tri kuće pored puta, a prema navodima Marjanovića, preti opasnost da jos desetak kuća bude poplavljeno.

Nabujali potoci ugrozili su i Vladičin Han, poplavivši centar grada.

Usled izlivanja reke Vrle na području Surdulice poplavljeno je oko tridesetak dvorišta i kuća u četiri sela ka Vladičinom Hanu, rekao je večeras predsednik Skupštine opštine Surdulica Novica Tončev.

Tončev je kazao da situacija nije alarmantna ali da su sve gradske službe u pripravnosti zbog otapanja snega na Vlasinskom jezeru što može dovesti do dodatnih poplava u nižim predelima.

Danas je snežna mećava zavejala put Crna Trava - Vlasinsko jezero. Nevreme je oborilo drveće na put, pojavili su se odroni, a na Vlasinskom jezeru i u Crnoj Travi nema struje i telefonske linije su u prekidu.


(RTS)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

pingvin

23.01.2015 20:55

Eto prilike za Vučića da opet spašava.

ODGOVORITE
Name

ch

23.01.2015 21:45

Toje pocetak smaka svijeta....propast...kaki smo dobro je sve sta nam se desav....

ODGOVORITE
Name

feniks

23.01.2015 23:54

Kumeeeeeee, izdao si me ! Kletva...

ODGOVORITE