Блан: Како отјерати играча плаћеног 32 милиона евра?!

Езекијел Лавеци прекардашио. Али минус у каси можда ће приморати тренера Пари Сен Жермена да проблематичног Аргентинца истрпи до лета.

Фудбал 24.01.2015 | 10:20
Блан: Како отјерати играча плаћеног 32 милиона евра?!

Граница са које нема повратка одавно је пређена. Лоран Блан је изгубио свако стрпљење за Езекијела Лавеција и управи Пари Сен Жермена препоручио да Аргентинца удоми на неком другом месту. Нема везе што Свеце чека претрпан распоред. Тренер једноставно више не верује у способности и пре свега људске квалитете 29-годишњег фудбалера.

Тензија у свлачионици већ недељама је таква да се чини да би се могла ножем пресећи. Кашњење на почетак припрема нешто је што Блан не може да опрости. А ни Лавеци се није потрудио да га убеди да заслужује помиловање. Аргентинац није навикао да слуша критике. И не реагује добро на исте.

Проблем је међутим што власници фудбалских клубова највише мрзе две ствари – поразе и губитак новца. Ову другу можда још више. А Лавеци је плаћен 32.000.000 евра, притом је добио годишњу плату од 4.500.000. Сада би ПСЖ могао да га некоме "ували" за између 15.000.000 и 20.000.000 евра. Минус у касни ће се осетити. А ту је и Уефа и њен финансијски фер плеј који посебно жуља Свеце.

Чини се да ће Блан морати да стрпи барем до јуна. Тешко да ће до краја јануарског прелазног рока наћи погодну "овцу" за шишање. Лавеци је опасан играч. И непредвидив човек. Ретки воле такве.

Коментари / 0

Оставите коментар