Blan: Kako otjerati igrača plaćenog 32 miliona evra?!

Ezekijel Laveci prekardašio. Ali minus u kasi možda će primorati trenera Pari Sen Žermena da problematičnog Argentinca istrpi do leta.

Fudbal 24.01.2015 | 10:20
Blan: Kako otjerati igrača plaćenog 32 miliona evra?!

Granica sa koje nema povratka odavno je pređena. Loran Blan je izgubio svako strpljenje za Ezekijela Lavecija i upravi Pari Sen Žermena preporučio da Argentinca udomi na nekom drugom mestu. Nema veze što Svece čeka pretrpan raspored. Trener jednostavno više ne veruje u sposobnosti i pre svega ljudske kvalitete 29-godišnjeg fudbalera.

Tenzija u svlačionici već nedeljama je takva da se čini da bi se mogla nožem preseći. Kašnjenje na početak priprema nešto je što Blan ne može da oprosti. A ni Laveci se nije potrudio da ga ubedi da zaslužuje pomilovanje. Argentinac nije navikao da sluša kritike. I ne reaguje dobro na iste.

Problem je međutim što vlasnici fudbalskih klubova najviše mrze dve stvari – poraze i gubitak novca. Ovu drugu možda još više. A Laveci je plaćen 32.000.000 evra, pritom je dobio godišnju platu od 4.500.000. Sada bi PSŽ mogao da ga nekome "uvali" za između 15.000.000 i 20.000.000 evra. Minus u kasni će se osetiti. A tu je i Uefa i njen finansijski fer plej koji posebno žulja Svece.

Čini se da će Blan morati da strpi barem do juna. Teško da će do kraja januarskog prelaznog roka naći pogodnu "ovcu" za šišanje. Laveci je opasan igrač. I nepredvidiv čovek. Retki vole takve.

Komentari / 0

Ostavite komentar