АБА: Партизан враћа дуг Игокеи!

Партизан у суботу од 21 час дочекује Игокеу. Циљеви - шеста узастопна победа и реванш за пораз од јесенас.

Кошарка 24.01.2015 | 08:00
АБА: Партизан враћа дуг Игокеи!

Пораз у Лакташима почетком новембра (83:77), уз 17 поена Петра Торлака, означава можда и најнижу тачку Партизанове овосезонске путање на табели АБА лиге.

Црно-бели су после неочекиваног неуспеха имали скор 2-4, Мачван је био повређен, долазак Павловића још је био неизвестан, а екипа је лоше стајала и у Еврокупу, што је и за клуб и за навијаче било нешто потпуно ново, после дугог периода доминације у домаћим такмичењима и наступа у Евролиги.

Међутим, Партизан је упркос свим потешкоћама доказао да је велики клуб, способношћу да се у ходу "престроји" и изађе на прави колосек макар у АБА лиги, као такмичењу са највећим улогом.

Тим под вођством Душка Вујошевића серијом од пет победа је поправио скор на 11-7 и избио на четврто место, док је Игокеа са 5-13 претпоследња, у међувремену је сменила тренера и обавила неколико промена у саставу, тражећи жељени "микс".

"Игокеу не треба посматрати искључиво кроз њене последње утакмице, нервозу и позицију на табели. Они су прибијени уза зид и желе да искористе сваку прилику која им се евентуално укаже. Имају одређених квалитета", рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре.

Искуство, посебно из ове сезоне, опомиње да противници долазе у Пионир без некадашњег страха, мада је ова екипа на добром путу да поново успостави ауторитет.

"Довољно смо дуго у Партизану да смо научили да у домаћем првенству и регионалном такмичењу ниједна екипа не долази овде, а да није максимално мотивисана и жељна да се представи у најбољем издању".

"Игокеа нас је задужила утакмицом у Лакташима, и то у тренутку кад нам је победа била јако значајна, па је и пораз самим тим био болнији", додао је Вујошевић.

Партизан је у последње време као домаћин играо у "евролигашкој" атмосфери, пред пуним Пиониром и расположеном публиком, а трофејни тренер каже да публика тако показује колико јој је стало до клуба.

"Ми смо врло захвални и осећамо ту бригу и пажњу. То није само жеља да се испрате наше игре, које су добиле на квалитету, већ жеља да се драг пријатељ не остави сам када му је јако тешко. Верујем да ће тако бити и у суботу".

Очекује се да Партизан наступи у комплетном саставу.

ПАРОВИ 19. КОЛА:

субота

Цедевита - МЗТ Скопље 17.00
Металац - Олимпија 19.00
Партизан - Игокеа 21.00

недеља

Крка - Левски 17.00
Солнок - Цибона 19.00

понедељак

Будућност - Црвена звезда Телеком 18.00
Задар - Мега Лекс 20.30

ТАБЕЛА: Звезда 18-0, Будућност 15-3, Цедевита 12-6, Партизан 11-7, Олимпија 9-9, Задар 9-9, Цибона 9-9, Крка 8-10, Солнок 8-10, Металац 8-10, Мега 7-11, МЗТ 6-12, Игокеа 5-13, Левски 1-17.

Коментари / 0

Оставите коментар