ABA: Partizan vraća dug Igokei!

Partizan u subotu od 21 čas dočekuje Igokeu. Ciljevi - šesta uzastopna pobeda i revanš za poraz od jesenas.

Košarka 24.01.2015 | 08:00
ABA: Partizan vraća dug Igokei!

Poraz u Laktašima početkom novembra (83:77), uz 17 poena Petra Torlaka, označava možda i najnižu tačku Partizanove ovosezonske putanje na tabeli ABA lige.

Crno-beli su posle neočekivanog neuspeha imali skor 2-4, Mačvan je bio povređen, dolazak Pavlovića još je bio neizvestan, a ekipa je loše stajala i u Evrokupu, što je i za klub i za navijače bilo nešto potpuno novo, posle dugog perioda dominacije u domaćim takmičenjima i nastupa u Evroligi.

Međutim, Partizan je uprkos svim poteškoćama dokazao da je veliki klub, sposobnošću da se u hodu "prestroji" i izađe na pravi kolosek makar u ABA ligi, kao takmičenju sa najvećim ulogom.

Tim pod vođstvom Duška Vujoševića serijom od pet pobeda je popravio skor na 11-7 i izbio na četvrto mesto, dok je Igokea sa 5-13 pretposlednja, u međuvremenu je smenila trenera i obavila nekoliko promena u sastavu, tražeći željeni "miks".

"Igokeu ne treba posmatrati isključivo kroz njene poslednje utakmice, nervozu i poziciju na tabeli. Oni su pribijeni uza zid i žele da iskoriste svaku priliku koja im se eventualno ukaže. Imaju određenih kvaliteta", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Iskustvo, posebno iz ove sezone, opominje da protivnici dolaze u Pionir bez nekadašnjeg straha, mada je ova ekipa na dobrom putu da ponovo uspostavi autoritet.

"Dovoljno smo dugo u Partizanu da smo naučili da u domaćem prvenstvu i regionalnom takmičenju nijedna ekipa ne dolazi ovde, a da nije maksimalno motivisana i željna da se predstavi u najboljem izdanju".

"Igokea nas je zadužila utakmicom u Laktašima, i to u trenutku kad nam je pobeda bila jako značajna, pa je i poraz samim tim bio bolniji", dodao je Vujošević.

Partizan je u poslednje vreme kao domaćin igrao u "evroligaškoj" atmosferi, pred punim Pionirom i raspoloženom publikom, a trofejni trener kaže da publika tako pokazuje koliko joj je stalo do kluba.

"Mi smo vrlo zahvalni i osećamo tu brigu i pažnju. To nije samo želja da se isprate naše igre, koje su dobile na kvalitetu, već želja da se drag prijatelj ne ostavi sam kada mu je jako teško. Verujem da će tako biti i u subotu".

Očekuje se da Partizan nastupi u kompletnom sastavu.

PAROVI 19. KOLA:

subota

Cedevita - MZT Skoplje 17.00
Metalac - Olimpija 19.00
Partizan - Igokea 21.00

nedelja

Krka - Levski 17.00
Solnok - Cibona 19.00

ponedeljak

Budućnost - Crvena zvezda Telekom 18.00
Zadar - Mega Leks 20.30

TABELA: Zvezda 18-0, Budućnost 15-3, Cedevita 12-6, Partizan 11-7, Olimpija 9-9, Zadar 9-9, Cibona 9-9, Krka 8-10, Solnok 8-10, Metalac 8-10, Mega 7-11, MZT 6-12, Igokea 5-13, Levski 1-17.

Komentari / 0

Ostavite komentar