АКН, 1/4-финале: Јапан не брани титулу, Ирак избацио Иран!

Репрезентација Уједињених Арапских Емирата била је боља од Јапана после пенала у полуфиналном мечу првенства Азије.

Фудбал 23.01.2015 | 16:00
АКН, 1/4-финале: Јапан не брани титулу, Ирак избацио Иран!

УАЕ је повео већ у седмом минуту голом Ал Хаџерија, а Јапанци су изборили продужетке у 81. минуту када је гол постигао резервиста Шубасаки.

У продужетцима није било голова, па се и други полуфиналиста првенства Азије сазнао после извођења једанаестераца. Трагичари меча су највеће звезде јапанске репрезентације Хонда и Кагава који су промашили први и последњи пенал у серији.

У првом четвртфоналном мечу одиграном у четвртак такође смо видели велику драму, пошто је Ирак у невероватном мечу био бољи од Ирана.

Репрезентација УАЕ је повела на самом почетку меча када је Ал Хаџери одлично сачекао дуг пас и из волеја савладао Кавашиму. Голман Јапана је успео да закачи лопту руком, али није успео да јој промени правац.

Гаку Шибасаки је у 54. минуту ушао у игру уместо Јасушира Енда и десет минута пре краја меча успео да изједначи. Одиграо је дупли пас са саиграчем и сјајно шутирао са 20 метара.

Пенал серија је лоше почела за Јапан, пошто је играч Милана Кеисуке Хонда успео да пребаци гол. Наду Јапанцима вратио је трећи извођач пенала за УАЕ Есмаел који је промашио на скоро идентичан начин као и Хонда.

До последње серије тимови су били изједначени, а тада је Шинђи Кагава шутирао по земљи у десни угао али је погодио стативу. Последњи пенал за УАЕ шутирао је нападач Ал Ахлија Ахмед Кали који је јаким и прецизним шутем донео полуфинале свом тиму.

Репрезентација УАЕ се у полуфиналу у уторак од 10 часова састаје са Аустралијом, док је други полуфинални пар на програму у понедељак када играју Ирак и Јужна Кореја.

Коментари / 0

Оставите коментар