AKN, 1/4-finale: Japan ne brani titulu, Irak izbacio Iran!

Reprezentacija Ujedinjenih Arapskih Emirata bila je bolja od Japana posle penala u polufinalnom meču prvenstva Azije.

Fudbal 23.01.2015 | 16:00
AKN, 1/4-finale: Japan ne brani titulu, Irak izbacio Iran!

UAE je poveo već u sedmom minutu golom Al Hadžerija, a Japanci su izborili produžetke u 81. minutu kada je gol postigao rezervista Šubasaki.

U produžetcima nije bilo golova, pa se i drugi polufinalista prvenstva Azije saznao posle izvođenja jedanaesteraca. Tragičari meča su najveće zvezde japanske reprezentacije Honda i Kagava koji su promašili prvi i poslednji penal u seriji.

U prvom četvrtfonalnom meču odigranom u četvrtak takođe smo videli veliku dramu, pošto je Irak u neverovatnom meču bio bolji od Irana.

Reprezentacija UAE je povela na samom početku meča kada je Al Hadžeri odlično sačekao dug pas i iz voleja savladao Kavašimu. Golman Japana je uspeo da zakači loptu rukom, ali nije uspeo da joj promeni pravac.

Gaku Šibasaki je u 54. minutu ušao u igru umesto Jasušira Enda i deset minuta pre kraja meča uspeo da izjednači. Odigrao je dupli pas sa saigračem i sjajno šutirao sa 20 metara.

Penal serija je loše počela za Japan, pošto je igrač Milana Keisuke Honda uspeo da prebaci gol. Nadu Japancima vratio je treći izvođač penala za UAE Esmael koji je promašio na skoro identičan način kao i Honda.

Do poslednje serije timovi su bili izjednačeni, a tada je Šinđi Kagava šutirao po zemlji u desni ugao ali je pogodio stativu. Poslednji penal za UAE šutirao je napadač Al Ahlija Ahmed Kali koji je jakim i preciznim šutem doneo polufinale svom timu.

Reprezentacija UAE se u polufinalu u utorak od 10 časova sastaje sa Australijom, dok je drugi polufinalni par na programu u ponedeljak kada igraju Irak i Južna Koreja.

Komentari / 0

Ostavite komentar