АО: Сепи - Федерер 3:1, реакције

Андреас Сепи каже да је победа над Роџером Федерером у трећем колу Аустралијан опена највећа у његовој каријери. Роџер Федерер рекао је да није могао да пронађе прави ритам у мечу са Андреасом Сепијем и да је губио важне поене.

Тенис 23.01.2015 | 20:20
АО: Сепи - Федерер 3:1, реакције

“Први пут сам га победио (после десет узастопних пораза), наравно да ми је ово највећи тријумф у каријери. Добио сам једном Надала у Ротердаму када је био други на свету, и то је била велика ствар. Против Роџера никада нисам био ни близу до сада, тако да је ово заиста посебно“, рекао је 30-годишњи Италијан.

Сепи каже да је био потпуно растерећен и да није осећао нервозу.

“На почетку сам само желео да уживам у мечу и да дам све од себе. После првог сета сам осетио да добро ударам лоптицу и почео сам све више да верујем у победу. Тај брејк другог сета био је веома важан. Био сам миран од почетка, а и у важним тренуцима. Мислим да сам се добро борио са емоцијама и да ми је то много помогло“, додао је Сепи.

Италијан је прокоментарисао и спектакуларну меч лопту.

“Био је то чудан ударац. На почетку сам мислио да не могу ни да стигнем лоптицу. Када сам је ударио, нисам видео где иде, тек сам је видео када је ушла. Један од најважнијих удараца у мом животу“.

Следећи ривал момку из Болцана јесте домаћи херој Ник Кирјиос.

“Ник је посебно мотивисан у Аустралији, публика је уз њега, а он је тип играча којег то тера да игра боље. Добро сервира, не даје много ритма. Неће бити лако, али морам да имам приступ као данас и да се концентришем на своју игру“, закључио је Сепи.

Победник меча Сепи – Кирјиос у четвртфиналу ће играти са бољим из дуела Мари – Димитров.

Италијан је савладао Федерера са 6:4, 7:6 (7-5), 4:6, 7:6 (7-5) и приредио је највеће изненађење у досадашњем току турнира.

“Да ли ме је издао бекхенд? Форхенд? Сервис? Рекао бих да је помало од свега – генерално сам имао осећај да не могу да покренем игру. Ипак, држао сам се, водио сам са 4-1 у тај брејку другог сета. Није све било толико лоше, али када је било најважније, некако је све ишло у његову корист. Мислим да је то зато што нисам имао свој ритам и морао сам да играм помало пасивно у ситуацијама када бих иначе играо агресивно“, каже Федерер, који је претходно 11 година у низу играо бар полуфинале у Мелбурну.

Роџер каже да је још на последњем тренингу пред меч осетио да му следи компликован дан.

“Он добро игра и форхенд и бекхенд и знао сам да може да буде незгодно на брзом терену, где ће му сервис бити убојитији. Из неког разлога сам и јуче и данас осећао да нећу имати једноставан задатак. Надао сам се да је то један од оних осећаја које знам да имам, а онда испадне да није истинит и да буде рутински меч. Овај пут није било тако. Често се тако осећам, а уме да буде и обрнуто – да се осећам сјајно, а да одиграм ужасан меч. Знао сам Сепијеву снагу, поготово јер је победио Шардија, и спремио сам се добро. Ипак, нисам играо најбоље што умем, а то се дефинитивно делом догодило и зато што је Андреас играо веома добро“.

Швајцарац каже да је разочаран јер се надао да ће далеко догурати у Мелбурну.

“Играо сам веома добро на тренинзима, као и у Бризбејну. Био сам одличан на тренинзима пред турнир, ударао сам лоптицу како треба и веровао сам да могу да остварим добар резултат. Ипак, некада нијансе одлучују, неке ствари се догоде... Тренирао сам најјаче што могу, не мислим да сам било где погрешио“.

На питање да ли био изненађен што није играо у вечерњем термину, Федерер је одговорио:

“То није изговор. Колико пута у каријери сам играо вече, па дан и обрнуто? Кога брига? Он је играо добро, ја сам се мучио и он је то искористио. Можда би ми било боље да смо играли увече, али у овом тренутку кога брига за то? Ја идем на авион, а не он, тако да...“

Коментари / 0

Оставите коментар