AO: Sepi - Federer 3:1, reakcije

Andreas Sepi kaže da je pobeda nad Rodžerom Federerom u trećem kolu Australijan opena najveća u njegovoj karijeri. Rodžer Federer rekao je da nije mogao da pronađe pravi ritam u meču sa Andreasom Sepijem i da je gubio važne poene.

Tenis 23.01.2015 | 20:20
AO: Sepi - Federer 3:1, reakcije

“Prvi put sam ga pobedio (posle deset uzastopnih poraza), naravno da mi je ovo najveći trijumf u karijeri. Dobio sam jednom Nadala u Roterdamu kada je bio drugi na svetu, i to je bila velika stvar. Protiv Rodžera nikada nisam bio ni blizu do sada, tako da je ovo zaista posebno“, rekao je 30-godišnji Italijan.

Sepi kaže da je bio potpuno rasterećen i da nije osećao nervozu.

“Na početku sam samo želeo da uživam u meču i da dam sve od sebe. Posle prvog seta sam osetio da dobro udaram lopticu i počeo sam sve više da verujem u pobedu. Taj brejk drugog seta bio je veoma važan. Bio sam miran od početka, a i u važnim trenucima. Mislim da sam se dobro borio sa emocijama i da mi je to mnogo pomoglo“, dodao je Sepi.

Italijan je prokomentarisao i spektakularnu meč loptu.

“Bio je to čudan udarac. Na početku sam mislio da ne mogu ni da stignem lopticu. Kada sam je udario, nisam video gde ide, tek sam je video kada je ušla. Jedan od najvažnijih udaraca u mom životu“.

Sledeći rival momku iz Bolcana jeste domaći heroj Nik Kirjios.

“Nik je posebno motivisan u Australiji, publika je uz njega, a on je tip igrača kojeg to tera da igra bolje. Dobro servira, ne daje mnogo ritma. Neće biti lako, ali moram da imam pristup kao danas i da se koncentrišem na svoju igru“, zaključio je Sepi.

Pobednik meča Sepi – Kirjios u četvrtfinalu će igrati sa boljim iz duela Mari – Dimitrov.

Italijan je savladao Federera sa 6:4, 7:6 (7-5), 4:6, 7:6 (7-5) i priredio je najveće iznenađenje u dosadašnjem toku turnira.

“Da li me je izdao bekhend? Forhend? Servis? Rekao bih da je pomalo od svega – generalno sam imao osećaj da ne mogu da pokrenem igru. Ipak, držao sam se, vodio sam sa 4-1 u taj brejku drugog seta. Nije sve bilo toliko loše, ali kada je bilo najvažnije, nekako je sve išlo u njegovu korist. Mislim da je to zato što nisam imao svoj ritam i morao sam da igram pomalo pasivno u situacijama kada bih inače igrao agresivno“, kaže Federer, koji je prethodno 11 godina u nizu igrao bar polufinale u Melburnu.

Rodžer kaže da je još na poslednjem treningu pred meč osetio da mu sledi komplikovan dan.

“On dobro igra i forhend i bekhend i znao sam da može da bude nezgodno na brzom terenu, gde će mu servis biti ubojitiji. Iz nekog razloga sam i juče i danas osećao da neću imati jednostavan zadatak. Nadao sam se da je to jedan od onih osećaja koje znam da imam, a onda ispadne da nije istinit i da bude rutinski meč. Ovaj put nije bilo tako. Često se tako osećam, a ume da bude i obrnuto – da se osećam sjajno, a da odigram užasan meč. Znao sam Sepijevu snagu, pogotovo jer je pobedio Šardija, i spremio sam se dobro. Ipak, nisam igrao najbolje što umem, a to se definitivno delom dogodilo i zato što je Andreas igrao veoma dobro“.

Švajcarac kaže da je razočaran jer se nadao da će daleko dogurati u Melburnu.

“Igrao sam veoma dobro na treninzima, kao i u Brizbejnu. Bio sam odličan na treninzima pred turnir, udarao sam lopticu kako treba i verovao sam da mogu da ostvarim dobar rezultat. Ipak, nekada nijanse odlučuju, neke stvari se dogode... Trenirao sam najjače što mogu, ne mislim da sam bilo gde pogrešio“.

Na pitanje da li bio iznenađen što nije igrao u večernjem terminu, Federer je odgovorio:

“To nije izgovor. Koliko puta u karijeri sam igrao veče, pa dan i obrnuto? Koga briga? On je igrao dobro, ja sam se mučio i on je to iskoristio. Možda bi mi bilo bolje da smo igrali uveče, ali u ovom trenutku koga briga za to? Ja idem na avion, a ne on, tako da...“

Komentari / 0

Ostavite komentar