АО, видео: А када падне ноћ у Мелбурну...

Такмичење на Аустралијан опену подељено је на два дела – на дневни и вечерњи термин.

Тенис 24.01.2015 | 17:00
АО, видео: А када падне ноћ у Мелбурну...

Мечеви у Мелбурн парку почињу у 11 сати по локалном времену, док се после паузе настављају од 19 и могу трајати дубоко у ноћ.

Вечерњи термин игра се само на 'Род Лејвер Арени' и 'Маргарет Корт Арени' – обично је испуњен најинтересантнијим сусретима дана, дуелима фаворита, али и често онима у којима учествују аустралијски тенисери.

„То је огроман стадион, а ноћу сви чекају да се тениски дан заврши. Обично су највећи мечеви у вечерњем термину и дефинитивно осетите атмосферу када излазите на терен. Осетио сам прошле године и то је најбоља атмосфера у којој сам икада играо. Мислим да навијачи желе да 'Озији' што више побеђују и остаће уз вас колико год је потребно“, рекао је Ник Кирјос, велика домаћа нада.

Румунска тенисерка Симона Халеп последњих година ушла је у светски тениски врх, а на овом турниру је у среду дочекала поноћ на највећем стадиону, пошто је после Рафаела Надала победила Јармилу Гајдошову.

„Невероватно је играти увече и видети људе који долазе да вас гледају. Не можете свугде играти вечерње сесије – то је добра ствар и веома је лепо“, истакла је Халеп.

30-годишња Аустралијанка Саманта Стосур испала је у другом колу овогодишњег издања од Коко Вандевеге, али и даље ужива гледајући мечеве.

„Волим када легнем у кревет да спавам да видим како је неки меч отишао у пет сетова, или да су девојке 'дубоко' у трећем. То не можете искључити, једноставно морате наставити да гледате. Оба дела дана имају своје предности, али мислим да је у вечерњим мечевима атмосфера тотално другачија“, додала је Сем Стосур.

Ендија Марија за комплекс у Мелбурну вежу лепе успомене – три пута је играо финале Аустралијан опена (2010, 2011, 2013), али до сада није успео да освоји титулу. Британац истиче да му прија када игра увече јер има устаљен дневни распоред.

„Волим да играм у вечерњем термину и када сам био млађи нисам волео да устајем рано. Сада сам мало старији, устајем нешто раније и променио сам неколико ствари, као што је на пример поподневна дремка. Устанем и одем у теретану око 12 сати где 10-15 минута возим бицикл и помало се истежем, како бих мало размрдао тело“, навео је Мари.

Први Грен слем сезоне посебан је на више начина, а додатно га од осталих издваја атмосфера у вечерњим мечевима.

Коментари / 0

Оставите коментар