AO, video: A kada padne noć u Melburnu...

Takmičenje na Australijan openu podeljeno je na dva dela – na dnevni i večernji termin.

Tenis 24.01.2015 | 17:00
AO, video: A kada padne noć u Melburnu...

Mečevi u Melburn parku počinju u 11 sati po lokalnom vremenu, dok se posle pauze nastavljaju od 19 i mogu trajati duboko u noć.

Večernji termin igra se samo na 'Rod Lejver Areni' i 'Margaret Kort Areni' – obično je ispunjen najinteresantnijim susretima dana, duelima favorita, ali i često onima u kojima učestvuju australijski teniseri.

„To je ogroman stadion, a noću svi čekaju da se teniski dan završi. Obično su najveći mečevi u večernjem terminu i definitivno osetite atmosferu kada izlazite na teren. Osetio sam prošle godine i to je najbolja atmosfera u kojoj sam ikada igrao. Mislim da navijači žele da 'Oziji' što više pobeđuju i ostaće uz vas koliko god je potrebno“, rekao je Nik Kirjos, velika domaća nada.

Rumunska teniserka Simona Halep poslednjih godina ušla je u svetski teniski vrh, a na ovom turniru je u sredu dočekala ponoć na najvećem stadionu, pošto je posle Rafaela Nadala pobedila Jarmilu Gajdošovu.

„Neverovatno je igrati uveče i videti ljude koji dolaze da vas gledaju. Ne možete svugde igrati večernje sesije – to je dobra stvar i veoma je lepo“, istakla je Halep.

30-godišnja Australijanka Samanta Stosur ispala je u drugom kolu ovogodišnjeg izdanja od Koko Vandevege, ali i dalje uživa gledajući mečeve.

„Volim kada legnem u krevet da spavam da vidim kako je neki meč otišao u pet setova, ili da su devojke 'duboko' u trećem. To ne možete isključiti, jednostavno morate nastaviti da gledate. Oba dela dana imaju svoje prednosti, ali mislim da je u večernjim mečevima atmosfera totalno drugačija“, dodala je Sem Stosur.

Endija Marija za kompleks u Melburnu vežu lepe uspomene – tri puta je igrao finale Australijan opena (2010, 2011, 2013), ali do sada nije uspeo da osvoji titulu. Britanac ističe da mu prija kada igra uveče jer ima ustaljen dnevni raspored.

„Volim da igram u večernjem terminu i kada sam bio mlađi nisam voleo da ustajem rano. Sada sam malo stariji, ustajem nešto ranije i promenio sam nekoliko stvari, kao što je na primer popodnevna dremka. Ustanem i odem u teretanu oko 12 sati gde 10-15 minuta vozim bicikl i pomalo se istežem, kako bih malo razmrdao telo“, naveo je Mari.

Prvi Gren slem sezone poseban je na više načina, a dodatno ga od ostalih izdvaja atmosfera u večernjim mečevima.

Komentari / 0

Ostavite komentar