Куп: Након Михе, испаде и Деки!

Дан након што је Синиша Михајловић са Сампдоријом испао из италијанског Купа, исто се десило и Дејану Станковићу који своју тренерску каријеру гради као помоћник у стручном штабу Удинезеа.

Фудбал 23.01.2015 | 14:20
Куп: Након Михе, испаде и Деки!

Екипа из Удина је на терену Наполија елиминисана једанаестерцима, након што су оба тима дала по гол и у првих 90 минута, и у додатних 30 - било је 2:2, те 5:4 када су на ред дошли ударци са беле тачке.

А њих је било и у пре него што су на ред дошли продужеци.

Након што домаћин није искористио пенал услед промашаја Мертенса у првом полувремену, у 58. минуту је Удинезеов Сирил Теро казнио иницијативу коју Наполитанци испрва нису успели да крунишу, јер је рутински реализовао контранапад који му је омогућио да сам изађе пред гол ривала. Ипак, недуго затим - све се изнова променило.

Најпре је Жоржињо из новог досуђеног пенала поравнао на 1:1 и то у 65. минуту, а само три минута касније гостујући Удинезе је остао са играчем мање у Напуљу, јер је Силван Видмер добио други жути картон.

Уз нове таласе напада екипе Рафе Бенитеза, који нису уродили плодом, стигло се до продужетака, а у њима - драма.

Прво је у 99. минуту Марек Хамшик прецизним ударцем довео Наполи у вођство...

... да би у 104. бројчано слабији Удинезе изједначио ништа мање лепим поготком Панајотиса Конеа.

На ред су дошли пенали, у којима се Удинезе држао све до последње серије. Тада је Алану ударац са беле тачке одбранио Андухар, да би потом Игуаин одвео Наполи у следећу рунду надметања.

После победе над тимом Андрее Страмаћонија и Декија Станковића, Бенитезов Наполи ће у четвртфиналу играти против Интера, који је елиминисао Михину Сампдорију. Победник тог меча ће се затим састати са победником дуела Милан - Лацио. За места у другом полуфиналу бориће се Рома - Фјорентина, односно Јувентус - Парма.

Коментари / 0

Оставите коментар