Kup: Nakon Mihe, ispade i Deki!

Dan nakon što je Siniša Mihajlović sa Sampdorijom ispao iz italijanskog Kupa, isto se desilo i Dejanu Stankoviću koji svoju trenersku karijeru gradi kao pomoćnik u stručnom štabu Udinezea.

Fudbal 23.01.2015 | 14:20
Kup: Nakon Mihe, ispade i Deki!

Ekipa iz Udina je na terenu Napolija eliminisana jedanaestercima, nakon što su oba tima dala po gol i u prvih 90 minuta, i u dodatnih 30 - bilo je 2:2, te 5:4 kada su na red došli udarci sa bele tačke.

A njih je bilo i u pre nego što su na red došli produžeci.

Nakon što domaćin nije iskoristio penal usled promašaja Mertensa u prvom poluvremenu, u 58. minutu je Udinezeov Siril Tero kaznio inicijativu koju Napolitanci isprva nisu uspeli da krunišu, jer je rutinski realizovao kontranapad koji mu je omogućio da sam izađe pred gol rivala. Ipak, nedugo zatim - sve se iznova promenilo.

Najpre je Žoržinjo iz novog dosuđenog penala poravnao na 1:1 i to u 65. minutu, a samo tri minuta kasnije gostujući Udineze je ostao sa igračem manje u Napulju, jer je Silvan Vidmer dobio drugi žuti karton.

Uz nove talase napada ekipe Rafe Beniteza, koji nisu urodili plodom, stiglo se do produžetaka, a u njima - drama.

Prvo je u 99. minutu Marek Hamšik preciznim udarcem doveo Napoli u vođstvo...

... da bi u 104. brojčano slabiji Udineze izjednačio ništa manje lepim pogotkom Panajotisa Konea.

Na red su došli penali, u kojima se Udineze držao sve do poslednje serije. Tada je Alanu udarac sa bele tačke odbranio Anduhar, da bi potom Iguain odveo Napoli u sledeću rundu nadmetanja.

Posle pobede nad timom Andree Stramaćonija i Dekija Stankovića, Benitezov Napoli će u četvrtfinalu igrati protiv Intera, koji je eliminisao Mihinu Sampdoriju. Pobednik tog meča će se zatim sastati sa pobednikom duela Milan - Lacio. Za mesta u drugom polufinalu boriće se Roma - Fjorentina, odnosno Juventus - Parma.

Komentari / 0

Ostavite komentar