АО (Ж): Газе Шарапова, Бушар, Халеп, Макарова...

Трећа тенисерка света Симона Халеп пласирала се уз мноштво проблема у четврто коло Аустралијан опена, победом над Бетани Матек-Сендс са 6:4, 7:5. Друга носитељка Марија Шарапова декласирала је Зарину Дијас са 6:1, 6:1 у другом колу Аустралијан опена. Седма тенисерка света Јуџини Бушар у великом стилу се пласирала у четврто коло Аустралијан опена, победом над Каролин Гарсијом у два сета.

Тенис 23.01.2015 | 13:40
АО (Ж): Газе Шарапова, Бушар, Халеп, Макарова...

Симона није била претерано сигурна у дуелу са Американком, али је успела да неокрзнута стигне до друге недеље турнира.

Румунки је био потребан један брејк да узме први сет, а када је у другом повела са 4:1, чинило се да је крај близу. Ипак, Бетани је вратила оба брејка, али се онда Халеп тргла и победила.

Она је меч завршила са 29 винера, три више од противнице, док је однос у неизнуђеним грешкама био 33:25 у “корист” Матек-Сендс.

Симона ће се у наредној рунди састати са Белгијанком Јанином Викмајер, која је направила изненађење елиминацијом Саре Ерани.

Два дана након што је спасла две меч лопте у мечу са Пановом, Шарапова је од Казахстанке изгубила само два гема. Меч је трајао 61 минут, а Рускиња је за то време уписала 22 винера и 19 неизнуђених грешака.

“Почела сам меч веома фокусирано. Претходно сам имала тежак меч, тако да сам желела да стартујем снажно и да исто тако завршим. Мислим да сам у томе успела“, изјавила је Шарапова.

У осмини финала Рускиња ће играти са Шуаи Пенг из Кине, која је елиминисала Јарославу Шведову са 7:6, 6:3.

До сада су Шарапова и Пенг играле пет пута, скор је 4-1 за Рускињу, али последњи пут састале су се још 2012. године на Ролан Гаросу.

Бушар је после неизвесног првог сета сломила отпор француске тенисерке и славила резултатом 7:5, 6:0.

Канађанка је у три наврата имала брејк заостатка у првом сету, увек је успевала да се врати и онда преломи меч у 12. гему. До краја сусрета није спуштала ногу с гаса и уписала већ други ‘кромпир’ на овогодишњем Аустралијан опену.

Завршила је меч са 14 винера и 17 неизнуђених грешака, док је тај однос код њене ривалке био катастрофалних 17:38.

“Не мислим да је био најлепши тенис данас на терену, али сам веома срећна што сам успела да прођем после тешког меча. Први сет био је веома тежак, она одлично сервира, али сам у неким тренуцима имала среће. Волим Род Лејвер Арену, вратила сам се после прошле године, волим навијаче, атмосферу, све на овом стадиону”, рекла је Јуџини после меча.

“У овој фази турнира нема лаких противница, све су спремне на победу. На мени је да будем концентрисана, да се спремим и дам све од себе у следећем мечу”, додала је Бушар.

Петог дана Аустралијан опена Јанина Викмајер направила је изненађење елиминисавши Сару Ерани са 4:6, 6:4, 6:3.

Викмајер се пласирала у четврто коло Грен слема први пут од 2011. Године, иако је Ерани водила у сетовима и имала вишак брејка у другом.

Белгијанки се придружила Кинескиња Шуај Пенг, која је прошла Јарославу Шведову такође после великих проблема. Казахстанка је сервирала за сет, имала предност у тај брејку, али је изгубила први сет. У другом је Кинескиња решила питање победника резултатом 7:6, 6:3.

Бајка Луице Храдецке која је избацила Ану Ивановић у првом колу прекинула је Јулија Гергес, тријумфом од 7:6, 7:5.

Јекатарина Макарова је у мини дербију ове фазе победила Каролину Плишкову са два пута по 6:4. Румунка Ирина Камелија-Бегу направила је резултат каријере пласманом у четврто коло. Она је до сада само једном играла у другој рунид неког Грен слема, а у Мелбурну је највећи успех постигла тријумфом над Карином Витефт са 6:4, 6:4.

Аустралијан опен (жене), В дан:
Јарослава Шведова – Шуај Пенг 6:7, 3:6
Сара Ерани – Јанина Викмајер 6:4, 4:6, 3:6
Луцие Храдецка – Јулија Гергес 6:7, 5:7
Каролина Плишкова – Јекатарина Макарова 4:6, 4:6
Јуџини Бушар – Каролин Гарсија 7:5, 6:0
Карина Витефт – Ирина-Камелија Бегу 4:6, 4:6
Бетани Матек-Сендс – Симона Халеп 4:6, 5:7
Зарина Дијас – Марија Шарапова 1:6, 1:6

Коментари / 0

Оставите коментар