AO (Ž): Gaze Šarapova, Bušar, Halep, Makarova...

Treća teniserka sveta Simona Halep plasirala se uz mnoštvo problema u četvrto kolo Australijan opena, pobedom nad Betani Matek-Sends sa 6:4, 7:5. Druga nositeljka Marija Šarapova deklasirala je Zarinu Dijas sa 6:1, 6:1 u drugom kolu Australijan opena. Sedma teniserka sveta Judžini Bušar u velikom stilu se plasirala u četvrto kolo Australijan opena, pobedom nad Karolin Garsijom u dva seta.

Tenis 23.01.2015 | 13:40
AO (Ž): Gaze Šarapova, Bušar, Halep, Makarova...

Simona nije bila preterano sigurna u duelu sa Amerikankom, ali je uspela da neokrznuta stigne do druge nedelje turnira.

Rumunki je bio potreban jedan brejk da uzme prvi set, a kada je u drugom povela sa 4:1, činilo se da je kraj blizu. Ipak, Betani je vratila oba brejka, ali se onda Halep trgla i pobedila.

Ona je meč završila sa 29 vinera, tri više od protivnice, dok je odnos u neiznuđenim greškama bio 33:25 u “korist” Matek-Sends.

Simona će se u narednoj rundi sastati sa Belgijankom Janinom Vikmajer, koja je napravila iznenađenje eliminacijom Sare Erani.

Dva dana nakon što je spasla dve meč lopte u meču sa Panovom, Šarapova je od Kazahstanke izgubila samo dva gema. Meč je trajao 61 minut, a Ruskinja je za to vreme upisala 22 vinera i 19 neiznuđenih grešaka.

“Počela sam meč veoma fokusirano. Prethodno sam imala težak meč, tako da sam želela da startujem snažno i da isto tako završim. Mislim da sam u tome uspela“, izjavila je Šarapova.

U osmini finala Ruskinja će igrati sa Šuai Peng iz Kine, koja je eliminisala Jaroslavu Švedovu sa 7:6, 6:3.

Do sada su Šarapova i Peng igrale pet puta, skor je 4-1 za Ruskinju, ali poslednji put sastale su se još 2012. godine na Rolan Garosu.

Bušar je posle neizvesnog prvog seta slomila otpor francuske teniserke i slavila rezultatom 7:5, 6:0.

Kanađanka je u tri navrata imala brejk zaostatka u prvom setu, uvek je uspevala da se vrati i onda prelomi meč u 12. gemu. Do kraja susreta nije spuštala nogu s gasa i upisala već drugi ‘krompir’ na ovogodišnjem Australijan openu.

Završila je meč sa 14 vinera i 17 neiznuđenih grešaka, dok je taj odnos kod njene rivalke bio katastrofalnih 17:38.

“Ne mislim da je bio najlepši tenis danas na terenu, ali sam veoma srećna što sam uspela da prođem posle teškog meča. Prvi set bio je veoma težak, ona odlično servira, ali sam u nekim trenucima imala sreće. Volim Rod Lejver Arenu, vratila sam se posle prošle godine, volim navijače, atmosferu, sve na ovom stadionu”, rekla je Judžini posle meča.

“U ovoj fazi turnira nema lakih protivnica, sve su spremne na pobedu. Na meni je da budem koncentrisana, da se spremim i dam sve od sebe u sledećem meču”, dodala je Bušar.

Petog dana Australijan opena Janina Vikmajer napravila je iznenađenje eliminisavši Saru Erani sa 4:6, 6:4, 6:3.

Vikmajer se plasirala u četvrto kolo Gren slema prvi put od 2011. Godine, iako je Erani vodila u setovima i imala višak brejka u drugom.

Belgijanki se pridružila Kineskinja Šuaj Peng, koja je prošla Jaroslavu Švedovu takođe posle velikih problema. Kazahstanka je servirala za set, imala prednost u taj brejku, ali je izgubila prvi set. U drugom je Kineskinja rešila pitanje pobednika rezultatom 7:6, 6:3.

Bajka Luice Hradecke koja je izbacila Anu Ivanović u prvom kolu prekinula je Julija Gerges, trijumfom od 7:6, 7:5.

Jekatarina Makarova je u mini derbiju ove faze pobedila Karolinu Pliškovu sa dva puta po 6:4. Rumunka Irina Kamelija-Begu napravila je rezultat karijere plasmanom u četvrto kolo. Ona je do sada samo jednom igrala u drugoj runid nekog Gren slema, a u Melburnu je najveći uspeh postigla trijumfom nad Karinom Viteft sa 6:4, 6:4.

Australijan open (žene), V dan:
Jaroslava Švedova – Šuaj Peng 6:7, 3:6
Sara Erani – Janina Vikmajer 6:4, 4:6, 3:6
Lucie Hradecka – Julija Gerges 6:7, 5:7
Karolina Pliškova – Jekatarina Makarova 4:6, 4:6
Judžini Bušar – Karolin Garsija 7:5, 6:0
Karina Viteft – Irina-Kamelija Begu 4:6, 4:6
Betani Matek-Sends – Simona Halep 4:6, 5:7
Zarina Dijas – Marija Šarapova 1:6, 1:6

Komentari / 0

Ostavite komentar