Ускоро проширење пута за Шћепан Поље

Магистрални пут Фоча - Шћепан Поље биће проширен у наредна четири мјесеца, а биће постављене и заштитне банкине, најавио је начелник фочанске општине Радисав Машић.

Република Српска 23.01.2015 | 12:32
Ускоро проширење пута за Шћепан Поље

Машић је навео да ће прва мјера бити забрана саобраћаја за сва возила носивости веће од 12 тона.

"Забрана је до сада важила само за теретна возила, а сада ће бити и за путничка, што значи да овим путем неће моћи саобраћати аутобуси великих габарита, односно преко осам метара дужине", рекао је Машић, након јучерашњег састанка са министром саобраћаја и веза Републике Српске Неђом Трнинићем.

Он је навео да ће кривине са малим радијусом бити исправљене, биће направљене нове подзиде, а проширења и банкине биће урађене гдје год буде могуће, да би се туристичка сезона дочекала што безбједније.

Машић је додао да је Министарство саобраћаја и веза Републике Српске овај посао повјерило предузећу "Путеви Републике Српске", које ће ангажовати извођача радова.

"Инсистирали смо да се пут боље одржава, да контрола саобраћаја буде боља и да се досљедно контролишу саобраћајни прописи, који ограничавају брзину од 30 до 40 километара", рекао је Машић.

Он је истакао да у Министарству саобраћаја трајно рјешење овога пута виде кроз међународни пројекат у сарадњи БиХ и Црне Горе, као двије земље које ова магистрала повезује.

"Изабран је извођач радова на пројектовању пута, и та фаза би требало да буде завршена у овој години, са оптимистичним претпоставкама да ће инвестиција кренути у наредној години. Ми смо тражили да се градња пута не веже за градњу ХЕ Бук Бијела", рекао је Машић.

Машић је објаснио да је градња пута планирана у двије фазе - прва је изградња дионице Фоча - Шћепан Поље, са новим мостом на ријеци Тари, а друга фаза је обнова пута Фоча - Сарајево, са изградњом треће траке преко превоја Рогој.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

дивља јабука

23.01.2015 11:46

Магистрални пут?

ОДГОВОРИТЕ
Name

опет избори

23.01.2015 12:01

Јесу ли то опет неки избори па је почела стара пракса, обећање лудом радовање. Било би добро престати се играти са стрпљењем обичних смртника. Доћи ће вријеме обрачуна са лоповима и лажљивцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

23.01.2015 12:13

Добро су се сјетили.... Сем сто је асфалтиран ниста није радјено на њему од Аустроугарске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

23.01.2015 12:50

Несхватљиво је што се тај пут уопште и користи. Постоји добар пут Фоча-Требиње-Херцег Нови као и пут Фоча-Билећа-Рисан и даље. Постоји забрана аутобусима са више од 12 путника на путу Требиње-Херцег Нови са црногорске стране, зашто је то тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сачекајмо

23.01.2015 13:24

Да се направи ауто пут БЛ-КУПРЕС-СТ, па ћемо за Подгорицу тим путем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

софер

23.01.2015 14:44

Побогу ! Зар нико у оваквој Републици Српској незна шта су БАНКИНЕ а шта заштитне одбојне ограде. Зар су сви из владајуће секте са купљеним дипломама као њихови посланици киднапери и куп5ени папци ?!?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

софер

23.01.2015 15:07

У оној Социјалистичкој мрачној држави направисмо онакву ХЕ Мратиње. Сада лупамо глупости и политичари нам свашта и на брзину обећавају. Када би се ова сулуда обећања и остварила пут од бране ХЕ до Плужина опет не ваља. Хоће ли обећати да ће црногорцима наредити да и ту дионицу прошире. Тешко нашој дјеци и унуцима са оваквим режимом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

полицајац

23.01.2015 15:45

И до сада је била забрана преко 12 тона, али док је полицајаца попут Круне и слицних мозе и висе.У супротном слуцају полицајци на границним прелазима неби имали ни за кафу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

23.01.2015 17:43

Опет ће неко масно наплатити пројекат и на томе ће се завршити. Провјерите само колико је плаћен онај пројекат за пут који би водио уз Тару нашом страном због рафтера који доживљављавају силне провокације и пљачке на црногорском прелазу. Уједно би се тај пут лако могао спојити са Завитом и Челебићима и олакшати долазак у Фочу... то је обећано прије 4-5 година. Обећање лудом радовање.

ОДГОВОРИТЕ