Uskoro proširenje puta za Šćepan Polje

Magistralni put Foča - Šćepan Polje biće proširen u naredna četiri mjeseca, a biće postavljene i zaštitne bankine, najavio je načelnik fočanske opštine Radisav Mašić.

Republika Srpska 23.01.2015 | 12:32
Uskoro proširenje puta za Šćepan Polje

Mašić je naveo da će prva mjera biti zabrana saobraćaja za sva vozila nosivosti veće od 12 tona.

"Zabrana je do sada važila samo za teretna vozila, a sada će biti i za putnička, što znači da ovim putem neće moći saobraćati autobusi velikih gabarita, odnosno preko osam metara dužine", rekao je Mašić, nakon jučerašnjeg sastanka sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Neđom Trninićem.

On je naveo da će krivine sa malim radijusom biti ispravljene, biće napravljene nove podzide, a proširenja i bankine biće urađene gdje god bude moguće, da bi se turistička sezona dočekala što bezbjednije.

Mašić je dodao da je Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske ovaj posao povjerilo preduzeću "Putevi Republike Srpske", koje će angažovati izvođača radova.

"Insistirali smo da se put bolje održava, da kontrola saobraćaja bude bolja i da se dosljedno kontrolišu saobraćajni propisi, koji ograničavaju brzinu od 30 do 40 kilometara", rekao je Mašić.

On je istakao da u Ministarstvu saobraćaja trajno rješenje ovoga puta vide kroz međunarodni projekat u saradnji BiH i Crne Gore, kao dvije zemlje koje ova magistrala povezuje.

"Izabran je izvođač radova na projektovanju puta, i ta faza bi trebalo da bude završena u ovoj godini, sa optimističnim pretpostavkama da će investicija krenuti u narednoj godini. Mi smo tražili da se gradnja puta ne veže za gradnju HE Buk Bijela", rekao je Mašić.

Mašić je objasnio da je gradnja puta planirana u dvije faze - prva je izgradnja dionice Foča - Šćepan Polje, sa novim mostom na rijeci Tari, a druga faza je obnova puta Foča - Sarajevo, sa izgradnjom treće trake preko prevoja Rogoj.

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

23.01.2015 11:46

Magistralni put?

ODGOVORITE
Name

opet izbori

23.01.2015 12:01

Jesu li to opet neki izbori pa je počela stara praksa, obećanje ludom radovanje. Bilo bi dobro prestati se igrati sa strpljenjem običnih smrtnika. Doći će vrijeme obračuna sa lopovima i lažljivcima.

ODGOVORITE
Name

Vuk

23.01.2015 12:13

Dobro su se sjetili.... Sem sto je asfaltiran nista nije radjeno na njemu od Austrougarske!

ODGOVORITE
Name

Romanija

23.01.2015 12:50

Neshvatljivo je što se taj put uopšte i koristi. Postoji dobar put Foča-Trebinje-Herceg Novi kao i put Foča-Bileća-Risan i dalje. Postoji zabrana autobusima sa više od 12 putnika na putu Trebinje-Herceg Novi sa crnogorske strane, zašto je to tako.

ODGOVORITE
Name

sačekajmo

23.01.2015 13:24

Da se napravi auto put BL-KUPRES-ST, pa ćemo za Podgoricu tim putem.

ODGOVORITE
Name

sofer

23.01.2015 14:44

Pobogu ! Zar niko u ovakvoj Republici Srpskoj nezna šta su BANKINE a šta zaštitne odbojne ograde. Zar su svi iz vladajuće sekte sa kupljenim diplomama kao njihovi poslanici kidnaperi i kup5eni papci ?!?!

ODGOVORITE
Name

sofer

23.01.2015 15:07

U onoj Socijalističkoj mračnoj državi napravismo onakvu HE Mratinje. Sada lupamo gluposti i političari nam svašta i na brzinu obećavaju. Kada bi se ova suluda obećanja i ostvarila put od brane HE do Plužina opet ne valja. Hoće li obećati da će crnogorcima narediti da i tu dionicu prošire. Teško našoj djeci i unucima sa ovakvim režimom.

ODGOVORITE
Name

policajac

23.01.2015 15:45

I do sada je bila zabrana preko 12 tona, ali dok je policajaca poput Krune i slicnih moze i vise.U suprotnom slucaju policajci na granicnim prelazima nebi imali ni za kafu.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

23.01.2015 17:43

Opet će neko masno naplatiti projekat i na tome će se završiti. Provjerite samo koliko je plaćen onaj projekat za put koji bi vodio uz Taru našom stranom zbog raftera koji doživljavljavaju silne provokacije i pljačke na crnogorskom prelazu. Ujedno bi se taj put lako mogao spojiti sa Zavitom i Čelebićima i olakšati dolazak u Foču... to je obećano prije 4-5 godina. Obećanje ludom radovanje.

ODGOVORITE