АО: Бердих, ипак, прејак за Троицког!

Српски тенисер Виктор Троицки завршио је учешће на Аустралијан опену, пошто га је у трећем колу елиминисао Чех Томаш Бердих.

Тенис 23.01.2015 | 12:40
АО: Бердих, ипак, прејак за Троицког!

Бердих је одиграо савршен меч против Троицког и потпуно заслужено славио резултатом 6:4, 6:3, 6:2.

Троицки, који није био на нивоу из претходних мечева, неће бити незадовољан после првог Грен слема – вратио се на велику сцену и ушао међу 50 најбољих на свету.

Ово је био седми међусобни дуел двојице тенисера, а Томаш сада води са 6-1 у победама.

Чешки играч у осимини финала чека бољег из меча у ком се састају двојица Аустралијанаца – Семјуел Гроти и Бернард Томић.

Дуел на Маргарет Корт Арени почео је тврдо са обе стране – обојица тенисера држала су свој сервис до саме завршнице. Тада је Бердих убрзао ритам, сјајном форхенд дијагоналом изборио сет лопту, да би му је Виктор поклонио дуплом сервис грешком – 6:4.

Енергију и расположење освојеним сетом Томаш је пренео на почетак другог сета. Одмах је одузео сервис Србину и стечену предност лако одржао до краја – 6:3.

Седми играч планете посебно је био импресиван у последњем делу игре, у ком није изгубио ниједан поен на свој сервис све до 30:0 у последњем гему. Тада је посустао на трен, али онда реализовао осму меч, пошто је претходних седам Виктор спасао – 6:4.

Бердих је био много бољи и агресивнији тенисер на терену – направио је чак 55 диретних поена, у односу на 21 Троицког. Момак из Чешке имао је 11 неизнуђених грешак мање (19:30), али је један од разлога Викторовог пораза веома низак проценат освојених поена на други сервис, само 29%.

Поразом Виктора Троицког једини представник Србије у синглу остао је Новак Ђоковић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

немања

23.01.2015 13:34

Викторе ти си нас побједник .

ОДГОВОРИТЕ