AO: Berdih, ipak, prejak za Troickog!

Srpski teniser Viktor Troicki završio je učešće na Australijan openu, pošto ga je u trećem kolu eliminisao Čeh Tomaš Berdih.

Tenis 23.01.2015 | 12:40
AO: Berdih, ipak, prejak za Troickog!

Berdih je odigrao savršen meč protiv Troickog i potpuno zasluženo slavio rezultatom 6:4, 6:3, 6:2.

Troicki, koji nije bio na nivou iz prethodnih mečeva, neće biti nezadovoljan posle prvog Gren slema – vratio se na veliku scenu i ušao među 50 najboljih na svetu.

Ovo je bio sedmi međusobni duel dvojice tenisera, a Tomaš sada vodi sa 6-1 u pobedama.

Češki igrač u osimini finala čeka boljeg iz meča u kom se sastaju dvojica Australijanaca – Semjuel Groti i Bernard Tomić.

Duel na Margaret Kort Areni počeo je tvrdo sa obe strane – obojica tenisera držala su svoj servis do same završnice. Tada je Berdih ubrzao ritam, sjajnom forhend dijagonalom izborio set loptu, da bi mu je Viktor poklonio duplom servis greškom – 6:4.

Energiju i raspoloženje osvojenim setom Tomaš je preneo na početak drugog seta. Odmah je oduzeo servis Srbinu i stečenu prednost lako održao do kraja – 6:3.

Sedmi igrač planete posebno je bio impresivan u poslednjem delu igre, u kom nije izgubio nijedan poen na svoj servis sve do 30:0 u poslednjem gemu. Tada je posustao na tren, ali onda realizovao osmu meč, pošto je prethodnih sedam Viktor spasao – 6:4.

Berdih je bio mnogo bolji i agresivniji teniser na terenu – napravio je čak 55 diretnih poena, u odnosu na 21 Troickog. Momak iz Češke imao je 11 neiznuđenih grešak manje (19:30), ali je jedan od razloga Viktorovog poraza veoma nizak procenat osvojenih poena na drugi servis, samo 29%.

Porazom Viktora Troickog jedini predstavnik Srbije u singlu ostao je Novak Đoković.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nemanja

23.01.2015 13:34

Viktore ti si nas pobjednik .

ODGOVORITE