Пореска полиција упала у Гранд

Пореска полиција упала је у Гранд. Према изворима блиским Гранд продукцији, упало је 7 пореских полицајаца, који су одмах наредили свим запосленима у фирми да одмах искључе телефоне.

Србија 23.01.2015 | 11:05
Пореска полиција упала у Гранд

Директору Гранда Саши Поповићу проверавали су и СМС поруке у мобилном телефону и привремено су му одузели приватни лаптоп, као и пун комби документације, сервер и све компјутере на проверу.

Највише их је интересовало како привређују извођачи Звезда Гранда на својим наступима.

"У склопу проверавања пословања које Пореска управа ради последњих дана на територије целе земље, а тиче се естрадних радника и "Гранд продукција" доставила је сву неопходну и тражену документацију. Како годинама послујемо на високо професионалном нивоу, а држава ради свој посао, сусрет с пореским инспекторима за нас није био нимало непријатан", речено је у Гранду.

Пореска полиција ушла је и у Сити рекордс и Мелос естраду.

Бане Стојановић, директор Сити рекордса и председника Управног одбора УДС-Уније дискографа Србије, потврдио да је јуче Пореска полиција упала у ову дискографску кућу и да их је интересовало пословање музичке куће.

"Тачно је, јуче су били инспектори Пореске полиције за град Београд у посети и нашој кући. Били су коректни, задржали су се више од неколико сати. Интересовало их је како функционише пословање у музичкој индустрији, издавање музичких албума и уговарање наступа за извођаће, као и односи са ауторима у смислу склапања договора за њихово ангажовање. С обзиром на то да наша кућа не заказује наступе нашим извођачима, већ то раде сами са својим менаџерима и где односи око ангажовања аутора су искључиво у надлежности самих извођача ми смо им дали и такве одговоре", рекао је Стојановић.

Међутим, иако је подржао акцију Пореске полиције, навео је и неколико замерки.

"Оно што сматрам да није примерено, иако наша кућа подржава одлучну акцију, а коју је покренуо директор Пореске управе око утврђивања стања и да ли извођачи и аутори плаћају порез на своје хонораре, јесте то што у тој њиховој рутинској контроли су почели од претпоставке и без икаквих основа да су дискографске издавачке куће можда нелегалне у свом пословању. Јуче у неким сродним кућама само што нису повели са собом Жандармерију и интервентну полицију. Да су мало боље сагледали све чињенице у примеру наше куће видели би да су нам прошле године њихове колеге биле два пута у пореској контроли, а скоро са око два месеца у пореским проверама нашег пословања нису утврдили ни један једини пропуст у регулисању нашег пореза у пословању. Ја, а вероватно и друге моје колеге, никада нећу подржати репресиван начин упада у наше фирме с претпоставком да смо нелегални утајивачи пореза", рекао је директор Цитy рецордса.

Претходних дана у Пореској управи многа позната имана српске естраде полагали су рачуне о стеченој имовини. Међу њима били су Рада Манојловић, Миле Китић, Неда Украден, Ера Ојданић, Снежана Ђуришић, Злата Петровић, Гога Секулић, Цеца Ражнатовић, Здравко Чолић, Сандра Африка, и други.

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Б.лука

23.01.2015 10:14

Не дај се Сале...

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

23.01.2015 10:23

Колико пара толико музике, па ако ова изрека има значења, а има, онда и порезници имају право тиме се (поза)бавити. На Западу постоји правило ако пуштате или слушате неку музику на јавним мјестима организатори плаћају ауторску надокнаду (порез) Али када наши "естрадни умјетници" читај грабатори и дрпатори дођу на Запад њима се плаћа испод стола. Зато их је све мање тамо па лове у мутном, по свадбама, ТВ или дискаћима, а опет све на црно, без плаћања пореза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хрватска

23.01.2015 11:29

И мени је Халид Муслимовиц узео 500 евра капаре, а никад га више нисам видио па ако чита овај текст нек врати паре или нека дође пјевати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пјевац

23.01.2015 15:58

Дуго година је Милос Бојаниц имао рацун у Аустрији и тамо плацао порез, а овамо узимао паре.Зато је он увијек распјеван и весео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

феникс

23.01.2015 23:57

Хоће ли овом лику наплатити сеxалне услуге појединих тзв. звезди гранда ? Или то иде у радни стаж?

ОДГОВОРИТЕ