Poreska policija upala u Grand

Poreska policija upala je u Grand. Prema izvorima bliskim Grand produkciji, upalo je 7 poreskih policajaca, koji su odmah naredili svim zaposlenima u firmi da odmah isključe telefone.

Srbija 23.01.2015 | 11:05
Poreska policija upala u Grand

Direktoru Granda Saši Popoviću proveravali su i SMS poruke u mobilnom telefonu i privremeno su mu oduzeli privatni laptop, kao i pun kombi dokumentacije, server i sve kompjutere na proveru.

Najviše ih je interesovalo kako privređuju izvođači Zvezda Granda na svojim nastupima.

"U sklopu proveravanja poslovanja koje Poreska uprava radi poslednjih dana na teritorije cele zemlje, a tiče se estradnih radnika i "Grand produkcija" dostavila je svu neophodnu i traženu dokumentaciju. Kako godinama poslujemo na visoko profesionalnom nivou, a država radi svoj posao, susret s poreskim inspektorima za nas nije bio nimalo neprijatan", rečeno je u Grandu.

Poreska policija ušla je i u Siti rekords i Melos estradu.

Bane Stojanović, direktor Siti rekordsa i predsednika Upravnog odbora UDS-Unije diskografa Srbije, potvrdio da je juče Poreska policija upala u ovu diskografsku kuću i da ih je interesovalo poslovanje muzičke kuće.

"Tačno je, juče su bili inspektori Poreske policije za grad Beograd u poseti i našoj kući. Bili su korektni, zadržali su se više od nekoliko sati. Interesovalo ih je kako funkcioniše poslovanje u muzičkoj industriji, izdavanje muzičkih albuma i ugovaranje nastupa za izvođaće, kao i odnosi sa autorima u smislu sklapanja dogovora za njihovo angažovanje. S obzirom na to da naša kuća ne zakazuje nastupe našim izvođačima, već to rade sami sa svojim menadžerima i gde odnosi oko angažovanja autora su isključivo u nadležnosti samih izvođača mi smo im dali i takve odgovore", rekao je Stojanović.

Međutim, iako je podržao akciju Poreske policije, naveo je i nekoliko zamerki.

"Ono što smatram da nije primereno, iako naša kuća podržava odlučnu akciju, a koju je pokrenuo direktor Poreske uprave oko utvrđivanja stanja i da li izvođači i autori plaćaju porez na svoje honorare, jeste to što u toj njihovoj rutinskoj kontroli su počeli od pretpostavke i bez ikakvih osnova da su diskografske izdavačke kuće možda nelegalne u svom poslovanju. Juče u nekim srodnim kućama samo što nisu poveli sa sobom Žandarmeriju i interventnu policiju. Da su malo bolje sagledali sve činjenice u primeru naše kuće videli bi da su nam prošle godine njihove kolege bile dva puta u poreskoj kontroli, a skoro sa oko dva meseca u poreskim proverama našeg poslovanja nisu utvrdili ni jedan jedini propust u regulisanju našeg poreza u poslovanju. Ja, a verovatno i druge moje kolege, nikada neću podržati represivan način upada u naše firme s pretpostavkom da smo nelegalni utajivači poreza", rekao je direktor City recordsa.

Prethodnih dana u Poreskoj upravi mnoga poznata imana srpske estrade polagali su račune o stečenoj imovini. Među njima bili su Rada Manojlović, Mile Kitić, Neda Ukraden, Era Ojdanić, Snežana Đurišić, Zlata Petrović, Goga Sekulić, Ceca Ražnatović, Zdravko Čolić, Sandra Afrika, i drugi.

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

B.luka

23.01.2015 10:14

Ne daj se Sale...

ODGOVORITE
Name

p

23.01.2015 10:23

Koliko para toliko muzike, pa ako ova izreka ima značenja, a ima, onda i poreznici imaju pravo time se (poza)baviti. Na Zapadu postoji pravilo ako puštate ili slušate neku muziku na javnim mjestima organizatori plaćaju autorsku nadoknadu (porez) Ali kada naši "estradni umjetnici" čitaj grabatori i drpatori dođu na Zapad njima se plaća ispod stola. Zato ih je sve manje tamo pa love u mutnom, po svadbama, TV ili diskaćima, a opet sve na crno, bez plaćanja poreza.

ODGOVORITE
Name

hrvatska

23.01.2015 11:29

I meni je Halid Muslimovic uzeo 500 evra kapare, a nikad ga više nisam vidio pa ako čita ovaj tekst nek vrati pare ili neka dođe pjevati.

ODGOVORITE
Name

pjevac

23.01.2015 15:58

Dugo godina je Milos Bojanic imao racun u Austriji i tamo placao porez, a ovamo uzimao pare.Zato je on uvijek raspjevan i veseo.

ODGOVORITE
Name

feniks

23.01.2015 23:57

Hoće li ovom liku naplatiti sexalne usluge pojedinih tzv. zvezdi granda ? Ili to ide u radni staž?

ODGOVORITE