Вердаско растерећен пред Новака

Шпански тенисер Фернандо Вердаско казао је да ће бити растерећен у дуелу са Новаком Ђоковићем у трећем колу Аустралијан опена.

Тенис 23.01.2015 | 18:20
Вердаско растерећен пред Новака

“Нећу имати ништа да изгубим, а могу много да добијем. Борићу се за сваку лопту и пружићу свој максимум. Надам се да ћу ја имати свој најбољи дан, а да он неће“, казао је 31. носилац.

После мучења са Џејмсом Вордом на старту турнира, 31-годишњи Вердаско одиграо је много бољи меч и без већих проблема изашао је на крај са Гоом Соедом (6:3, 6:2, 7:6).

“Играо сам само једном с њим у Шангају пре неколико година и мислим да је сада играо боље него тада. У трећем сету је више ушао у терен, боље је сервирао и притиснуо ме је. Било ми је тешко да завршим меч, али успео сам и генерално сам задовољан нивоом своје игре“, каже момак рођен у Мадриду.

Ђоковић води са 6-4 у међусобним дуелима са Вердаском, а на бетону је скор 4-1 за Новака, једини пут Шпанац је славио давне 2005. на УС опену. Биће то њихов први дуел још од Пекинга 2013. године, када је српски тенисер победио у три сета.

Победник тог окршаја у осмини финала играће са бољим из дуела Џон Изнер – Жил Милер.

Коментари / 0

Оставите коментар