Verdasko rasterećen pred Novaka

Španski teniser Fernando Verdasko kazao je da će biti rasterećen u duelu sa Novakom Đokovićem u trećem kolu Australijan opena.

Tenis 23.01.2015 | 18:20
Verdasko rasterećen pred Novaka

“Neću imati ništa da izgubim, a mogu mnogo da dobijem. Boriću se za svaku loptu i pružiću svoj maksimum. Nadam se da ću ja imati svoj najbolji dan, a da on neće“, kazao je 31. nosilac.

Posle mučenja sa Džejmsom Vordom na startu turnira, 31-godišnji Verdasko odigrao je mnogo bolji meč i bez većih problema izašao je na kraj sa Goom Soedom (6:3, 6:2, 7:6).

“Igrao sam samo jednom s njim u Šangaju pre nekoliko godina i mislim da je sada igrao bolje nego tada. U trećem setu je više ušao u teren, bolje je servirao i pritisnuo me je. Bilo mi je teško da završim meč, ali uspeo sam i generalno sam zadovoljan nivoom svoje igre“, kaže momak rođen u Madridu.

Đoković vodi sa 6-4 u međusobnim duelima sa Verdaskom, a na betonu je skor 4-1 za Novaka, jedini put Španac je slavio davne 2005. na US openu. Biće to njihov prvi duel još od Pekinga 2013. godine, kada je srpski teniser pobedio u tri seta.

Pobednik tog okršaja u osmini finala igraće sa boljim iz duela Džon Izner – Žil Miler.

Komentari / 0

Ostavite komentar