Хјуит: Повлачим ли се? Појма немам!

Аустралијски ветеран и некадашњи први тенисер света Лејтон Хјуит рекао је после елиминације са Аустралијан Опена да не размишља о повлачењу.

Тенис 23.01.2015 | 12:00
Хјуит: Повлачим ли се? Појма немам!

"Сешћу и размислићу о свему. Као што сам и нагласио више пута, још увек нисам добро размислио о било чему у вези свог повлачења и када ће се то десити... Сада желим да се концентришем само на Дејвис Куп, јер имамо неколико момака који играју сјајан тенис и мислим да можемо да изненадимо Чехе у гостима", рекао је Хјуит.

Некадашњи освајач Вимблдона и УС Опена одиграо је два одлична сета, на свом 19. Ози Опену, и био близу победе против Бењамина Бекера, али је Немац успео да преокрене и да оствари свој најбољи резултат у каријери у Мелбурну.

"Али, то не мора аутоматски да значи да ипак нечу променити одлуку и повући се... Било би феноменално играти са Ником (Кирјосом), Бернијем (Томићем) и Танасијем (Кокинакисом), они су момци који поседују Топ 10 квалитет, а уколико 'закачим' бесплатну вожњу до 'Салатаре' са њима – то ће бити сјајно (смех). Ипак, то неће бити нимало мало. Од мене се тражи да само будем уз њих, да им више будем ментор, него саиграч, да их научим шта је Дејвис Куп", закључио је Хјуит, освајач Дејвис Купа 1999. и 2003. године.

'Кенгури' су своју последњу 'Салатару' освојили управо са Хјуитом у тиму, од укупно 28, а само САД имају више – 32.

Велики мајстор ове игре у 17 година дугој каријери има скор од 613 победа и 253 пораза, 35 титула и два Дејвис Купа.

Коментари / 0

Оставите коментар